
فرماندار باشت گفت: بحث آموزش یک حلقه گمشده است که نیازمند تجهیزات لازم است،دهیاران موظف اند این جلسات را به افراد و اهالی روستا آموزش دهند تا در مواقع بحرانی بتوانیم از ظرفیت آنها در مقابله با آتش استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان باشت جهت برنامهریزی و آمادگی جهت مقابله با وقوع احتمالی حوادث آتشسوزی مراتع و جنگلها به ریاست فرماندار با حضور مدیران کل بحران، محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار شد.
بهنام برازنده فرماندار باشت در این جلسه گفت: نظرات و پیشنهادها دوستان حاضر در جلسه نشان دغدغههای آنان را نشان میدهد، حسن اتفاقات سال گذشته این است که ما تجربهای کسب کردیم که میتواند در تصمیمگیری بهموقع امروز ما اثرگذار باشد. همه با بحران و فلسفه بحران و مدیریت بحران آشنایی دارند، بحران زمانی اتفاق میافتد که وقت و منابع کافی در اختیار نداریم.
فرماندار شهرستان باشت بیان کرد: آتشسوزیهای در سنوات گذشته دستساز انسان بود و این اتفاقات طبیعی نیست، با اشاره به گرمای هوا و تغییرات جوی، در بخش اعظمی از کشور شاهد بروز مشکلات و بحرانها بهویژه آتشسوزی هستیم که شهرستان باشت از این قاعده مستثنی نیست و ستاد بحران برای مقابله با این پدیده باید آمادگی کامل را داشته باشد.
وی در ادامه مطرح کرد: بدون شک آتشسوزی یکی از مؤلفههای مهم بحران در سطح کشور است و توجه و اهتمام ویژه به این موضوع بخصوص در فصل گرما یکی از وظایف ستاد بحران است، با افزایش میزان بارشها در ماههای اخیر و تراکم پوششهای گیاهی در مراتع و همچنین بررسی سوابق آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی شهرستان افزایش دما در فصل تابستان و خشک شدن پوششهای گیاهی، تعداد و میزان آتشسوزیها در شهرستان افزایش میابد.
فرماندار باشت افزود :نقاط پرخطر در کل شهرستان باید دقیقاً مشخص گردد و طبق برنامهریزیهای انجامشده مدیریت ایمنی در این نقاط صورت گیرد تا بتوان بخش اعظمی از آتشسوزیها را کنترل نمود به همین خاطر دو طرف جاده اصلی از جاده شلال دون تا پل بریم و همچنین جادههای فرعی که متصل به جاده اصلی هستند آتشبر ایجاد میکنیم.
وی گفت: هر جای منطقه و استان و کشور دچار بحران شدیم باید همه دستبهدست هم دهیم تا از بحران رد شویم از مناطق که مستعد آتشسوزی هستند از دستگاههای متولی انتظار داریم بهصورت پدافند غیرعامل عمل کنند و دستگاههای اورژانسی در سطح شهرستان مستقر کنند.
برازنده گفت: شهرستان باشت کمجمعیتی است ولی گستردگی جمعیت زیاد دارد و باوجود کمبود امکانات مدیریت شهرستان سخت است، با توجه به برگزاری این جلسه مصوبات را پیگیری کنید و تجهیزات و امکانات به شهرستان اختصاص داده شود که در مواقع بحران خسارت بیشتری به شهرستان وارد نشود.
برازنده بیان کرد: هنر این است که نگذاریم آتشسوزی اتفاق بیفتد، بار ها اتفاق افتاد که آتشسوزیها خودبهخودی مهار شدند. از اداره جهاد کشاورزی شهرستان انتظار داریم بحث آتشسوزی بقایای زمینهای کشاورزی را جدی بگیرید و از این اتفاقات جلوگیری کنید که بخش عمده آتشسوزیهای سال گذشته ناشی از آتش زدن بقایای زمینهای کشاورزی بود.
وی در پایان گفت: بحث آموزش یک حلقه گمشده است که نیازمند تجهیزات لازم است، بخشدار مرکزی و بخشدار بوستان جلسهای آموزشی با دهیاران و شوراهای برگزار کنید و دهیاران را موظف کنید این جلسات را به افراد و اهالی روستا آموزش دهند تا در مواقع بحرانی بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
سید محمد حسینی نیک در ابتدای این جلسه گفت: کل مراتع و جنگلهای شهرستان باشت ۱۰۶ هکتار است و از این مقدار ۸۰ هکتار جنگل است که نسبت به سال گذشته و بارشهای اخیر احتمال آتشسوزی خیلی بیشتر است و میطلبد با آمادگی کامل و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و سازمانهای مرتبط نسبت به تهدید جدی پیشگیری انجام دهیم.
کارشناس ستاد مدیریت بحران شهرستان باشت بیان کرد: هدف از برگزاری این جلسه بررسی آخرین وضعیت آمادگی ستاد بحران شهرستان، شناسایی نقاط ضعف و قوت، اتخاذ تصمیمات لازم برای ارتقای سطح آمادگی و هماهنگی بین دستگاههای مرتبط و مسئول و عضو ستاد بحران است. امیدواریم با مشاركت فعال و سازنده همه شما به اهداف موردنظر دست پیدا کنیم و از سرمایههای طبیعی شهرستان محافظت کنیم.
عبدال دیانتی نسب در این جلسه گفت: ما در راستای پیشگیری و جلوگیری از وقوع آتشسوزی احتمالی، هفته گذشته به همه شهرستانها اعلام کردیم که امکانات و تجهیزات که در روستاها در اختیار دهیاریها و شورا هستند بررسی نمایید و چنانچه هرکدام از این وسایل دارای مشکل هستند رفع اشکال نمایند و اگر در انباردارند جایگزین کنند.
مدیرکل محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در شهرستان گچساران با استفاده از ظرفیت شرکت بهرهبرداری نفت و اداره راه و شهرسازی آتشبرهایی در منطقه کوه سرخ، کوه خامی احداثشده و اقدامات حفاظتی برای جلوگیری از آتشسوزی انجامگرفته است.
وی در بحث تنش آبی نیز در مناطق حفاظتشده گفت: بسیاری از منابع آبی ما به علت کمبود بارش خشک شدند و در حال حاضر با مساعدتی که شرکت بهرهبرداری نفت با ما داشتند، داریم نسبت به بهسازی و احداث آبشخورها اقدام میکنیم و در قسمتی از مناطق هم با بعضی از جوامع محلی قراردادهایی برای تأمین آب حیاتوحش بستهشده است.
وی گفت: نبودن نقطهای برای فرود بالگرد از مشکلاتی بوده که در بسیاری از موارد باعث اعزام پیاده نیروهای امدادی به ارتفاعات سخت گذر منطقه حفاظتشده «خامی» میشد، ولی اکنون پد بالگرد منطقه کوه خامی به بهرهبرداری رسید و ی پد دیگر در ارتفاعات کوه خامی در نظر گرفتیم که در مراحل بعدی شروع به ساخت خواهیم کرد.
دیانتی نسب در ادامه گفت: در سال گذشته با تشکلهای مردمی قرارداد بستیم ولی امسال مقرر شد این تشکلها گسترش پیدا کند و از ظرفیت دهیاران و شوراهای روستاها استفاده نماییم و تلاش،میکنیم تجهیزات لازم در اختیار آنها قرار داده تا در مواقع بحران از ظرفیت آنان استفاده کنیم، جوامع محلی آشنایی بیشتری با منطقه دارند و سریتر میتوانند برای اطفاء حریق اقدام نمایند.
وی گفت: از اداره جهاد کشاورزی و منابع طبیعی باشت انتظار داریم از آتشسوزی پسماند مزارع جلوگیری نمایید، آموزشهای لازم را به کشاورزان ارائه نمایند تا از آتشسوزیهای گسترده در سطح شهرستان جلوگیری نماییم.
وی در پایان از همکاری بسیج ناحیه مقاومت و نیروی انتظامی شهرستان باشت وادارات که همیشه پایکار بودند تشکر و قدردانی کرد
علیرضا نیکروز گفت: حوادث خبر نمیکند، طبق فرمایش مقام معظم رهبری هرلحظه آمادگی مقابله با هرگونه مخاطره و حادثه را داشته باشید، یکی از مخاطراتی که در سطح شهرستان باشت وجود آتشسوزیها است و همانطوری که میدانیم ۹۹درصد آتشسوزیها به دست انسانی صورت میگیرد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تجربهها و پیشنهادها دوستان حاضر در جلسه که بهصورت میدانی در آتشسوزی حضور داشتند بسیار مفید است ولی وظیفه ما عملیاتی است و راهکارهایی که ارائه داده شد باید مشخص شود که از چه راهی، چگونه و کی انجام خواهد گرفت.
وی مطرح کرد: مصوبات جلسه ستاد مدیریت بحران الزامآور هست و همه دستگاهها باید اجرا کنند مشارکت و حضورداشته باشند دستگاههای اجرایی ادارات شهرستانی که در شهرستان وجود دارد بنا به فراخور موضوع و نیاز به دستور فرماندار ما باید حضورداشته باشند، اگر دستگاهی، رئیس ادارهای به هر نحوی بخواهد کمکاری کند ازلحاظ قانونی با وی برخورد خواهد شد، در بحران باید همصدا باشیم
نیکروز در ادامه گفت: با شناختی که از فرماندار شهرستان باشت دارم برنامهریزی امسال بهتر انجام خواهد گرفت اما از طرف ستاد مدیریت بحران استان، محیطزیست و منابع طبیعی استان باید تقویت انجام بگیرد. متولی اصلی محیطزیست و منابع طبیعی با مشارکت همه ادارات هستند و همه دستگاهها موظف و مسئول هستند با ستاد مدیریت بحران همکاری لازم را داشته باشند.
وی گفت: ما شاهد بارندگی خوبی در امسال بودیم اما باید اقدامات پیشگیری برای جلوگیری از آتشسوزی را داشته باشیم ولی اگر آتشسوزی رخ داد در اسرع وقت بتوانیم اطفای حریق صورت بگیرد، پیشنهاد میکنم آموزشها را بهصورت تخصصی توسط ادارات محیطزیست، منابع طبیعی و هلالاحمر شهرستان انجام گیرد و باید این آموزشها بهصورت عملیاتی باشد.
نیکروز ادامه داد: آموزش همگانی را در سطح روستاها انجام دهید زیرا جوامع محلی آشنایی بیشتر با منطقه دارند، در فضای مجازی یا حقیقی ساماندهی نیروها را مدنظر قرار دهیم که در مواقع بحرانی بهموقع از ظرفیت آنان استفاده شود.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- دستگیری قاتل متواری در شهرستان دنا
- دختران ایرانی، میراثداران کرامت در تمدن اسلامی
- انهدام باند کلاهبرداری تلگرامی با 3 هزار مالباخته
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- نگاهی تازه به ظرفیتها و چالشهای دهه کرامت
- خورشید ولایت در آسمان بهمئی
- سه انتصاب جدید در دانشگاه یاسوج
- هر مسلمان انقلابی، یک تحلیلگر سیاسی باید باشد
- همایش گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در یاسوج
- تقویت نیروهای داوطلب؛ گام بلند مقابله با آتش
- انتصاب جدید در اداره دامپزشکی استان کهگیلویهوبویراحمد
- عطش و تنشآبی در روستاهای لنده
- خشکسالی؛ زنگ خطر برای کشاورزی، محیطزیست و زندگی
- آتشسوزی در دهدشت ۲ مصدوم برجا گذاشت
- جام بسیج و هیجان فوتسال در گچساران+ تصاویر
- تأخیر کافی نیست؛ کنسرت یاسوج لغو شود
- نگرانی مردم از مسیر ارتباطی حوزه «کَت» بهمئی
- اقدام پسندیده صافکار یاسوجی برای آسیبدیدگان بندرعباس
- تلاش بیوقفه برای مهار آتشسوزی اسکله شهید رجایی
- اولویت حزبالله، اخراج اسرائیل از لبنان است
- کارشناس ایتالیایی پشت طارمی درآمد
- سواد رسانهای؛ یک تلاش جمعی برای آیندهای روشنتر
- مجروح شدن یک نفر در تیراندازی مراسم عزاداری
- علت حادثه انفجار در بندرعباس مشخص شد
- ریز برنامههای دهه کرامت در استان کهگیلویهوبویراحمد
- خرید امتیاز استقلال نوین یاسوج توسط مدافع استقلال!
- فریب شایعات را نخوریم!
- دهه کرامت در کهگیلویهوبویراحمد چه خبر است؟
- خشکسالی و بحران آب؛ آینده تاریک کهگیلویهوبویراحمد
- قهرمانان کوچک بهمئی؛ مبارزه در سایهٔ مشکلات استثنایی
- مشاهده بیشتر