به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ماش یکی از گیاهان بومی هندوستان است که امروزه در بیشتر کشورهای جهان کشت میشود. در ایران ماش را پس از برداشت جو یا گندم میکارند و در فصل پاییز و هنگامی که دانههای آن سفت و غلافهای آن زرد یا سیاه شد، محصول آن را در چند نوبت برداشت میکنند.
درآمدزايي، مصرف كم آب و افزايش حاصلخيزي خاك از مزاياي مهم كشت ماش بوده که باتوجهبه مصرف كم آب، پیشبینی میشود سطح زير كشت اين محصول در سالهاي آينده توسعه يابد.
ماش یکی از انواع حبوبات پر خاصیت و پر کاربرد است که سرشار از آنتیاکسیدان بوده و برای پیشگیری و درمان سکته قلبی، کاهش کلسترول خون، فشارخون، کاهش قند خون و درمان دیابت مناسب است.
ماش گیاهی علفی یکساله با ریشههای مستقیم است، ساقهها راست، ظریف، منشعب کرکدار، به رنگ سبز روشن هستند، گلآذین به شکل خوشه و گلها به رنگ لیمویی زرد دیده میشود. میوه ماش باریک و دراز و قهوهای رنگ است و دانههای آن، کوچک کروی به رنگهای خاکستری، قهوهای یا سبز هستند.
این روزها کشاورزان پر تلاش در باشت، حاصل تلاش و دسترنج خود را برداشت میکنند و عدهای با اعضای خانواده و برخی به صورت انفرادی اقدام به برداشت محصول دارند.
تصاویر تکمیلی در زیر آمده است؛