آب و وسدها مهمترین صحبت‌های ائمه جمعه

آنچه درخطبه‌های نماز جمعه استان گذشت؛

آب و وسدها مهمترین صحبت‌های ائمه جمعه

نماز عبادی سیاسی این هفته شهرستان‌های مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عنایت هاشمی‌منش امام‌جمعه گچساران در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی فرمودند آن‌کسی که دوست دارد عمرش طولانی باشد و در زندگی‌اش برکت و رزق و روزی باشد پس باید تقوای الهی پیشه کند.

وی افزود: راه طاغوت مسیری است که عکس راه خداوند است و انسان را از خوبی‌ها و ارزش‌ها دور می‌کند و به سمت ظلمت‌ها و تاریکی‌ها رهنمون می‌سازد. تکیه بر غیر خدا مثل تکیه کردن عنکبوت بر آن خانه سست است که در هرلحظه امکان ویرانی را دارد.

روایت امام‌جمعه از حماسه سوسنگرد و نقش رزمندگان

امام‌جمعه گچساران در ادامه با اشاره به‌روزهای آغازین جنگ تحمیلی اظهار داشت: آن زمانی که ارتش بعث عراق باهدف اشغال خوزستان و جدا کردن خوزستان از کشور و خاک ما به سه محور شمالی، میانی و جنوبی حمله کرد، شهر کوچک سوسنگرد که درواقع کلید پیروزی دفاع مقدس ما بود و یک منطقه بسیار مهم برای رژیم بعث عراق به شمار می‌رفت، اشغال شد.

وی افزود: چند روز بیشتر طول نکشید که به همت رزمندگان عزیز ما در همان روزهای آغازین، سوسنگرد از اشغال درآمد و آزاد شد؛ اما به جهت اهمیت این شهر، رژیم بعث عراق باقدرتی دوچندان برای اشغال سوسنگرد حرکت کرد و آن را گرفت چون می‌دانستند اگر سوسنگرد را نگه دارند، اهواز دیگر نمی‌تواند مقاومت کند.

هاشمی‌منش ادامه داد: این رزمندگان و مردم ایران بودند که نشان دادند دشمن قابل شکست است و هر جا مقاومت باشد، دشمن عقب‌گرد می‌کند. امروز که سال‌ها از آن حماسه می‌گذرد، وظیفه همه ماست که خاطرات حماسه‌ها و شیرینی جبهه را زنده نگه داریم و در انتقال فرهنگ جهاد و شهادت به نسل نوجوان و جوان نقش ایفا کنیم.

تأکید رهبر انقلاب بر تشکیل حلقه‌های معرفتی

امام‌جمعه بیان کرد: حماسه سوسنگرد یادآور این حقیقت است که باایمان، وحدت و فداکاری ملت، هیچ دشمنی نمی‌تواند ملتی را که برای دفاع از میهن و دین خود برخاسته، شکست دهد. این پیام سوسنگرد است؛ این پیام دفاع مقدس ۱۲ روزه ماست که هرجا بر خداباوری بمانیم، دشمن نمی‌تواند قدمی برای ذلت مردم ما بردارد.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان گفت: رهبر انقلاب روی تشکیل حلقه‌های معرفتی تأکیددارند تا فضای بحث جمعی، مطالعه عمیق و تحلیل دقیق حوادث گذشته فراهم شود. حوادثی از تحریم تنباکو گرفته تا کودتای ۲۸ مرداد ۳۲، جنگ تحمیلی، ۱۳ آبان، ۲۶ آبان و آزادی سوسنگرد؛ این‌ها باید توسط جوانان دیده، شنیده و تحلیل شود؛ ما کجا سود بردیم، کجا زیان کردیم، چه کسانی خیانت کردند و چه کسانی در خط مقدم بودند.

وی افزود: این‌ها مصادیق روشن عبرت و درس گرفتن از وقایع تاریخی است و مسئولان امر باید توجه جدی داشته باشند.

جنگ نرم، فضای مجازی و نقش دولت در ساماندهی قوانین

هاشمی‌منش با اشاره به جنگ نرم استکبار جهانی بیان کرد: امروز استکبار با ابزار رسانه‌ای و فضای مجازی به جنگ نرم روی آورده است. تقویت حافظه ملی و معرفتی تاریخی و بازخوانی حوادث مهم گذشته، یک سلاح کارآمد برای جامعه و جوانان در ادامه راه روشن نظام جمهوری اسلامی است.

وی افزود: ساماندهی فضای مجازی که پیامدهای گسترده‌ای بر فرهنگ، انسانیت، سیاست، اقتصاد و سبک زندگی دارد، یک مطالبه جدی از دولتمردان است. دولت باید قوانین شفاف، منطقی و کارآمد تدوین کند تا ضمن استفاده حداکثری از فضای مجازی، جامعه به‌ویژه نسل جوان در برابر تهدیدات و آسیب‌ها مصون بماند.

ورود جدی به حوزه هوش مصنوعی و اهمیت خودکفایی علمی

امام‌جمعه گچساران با اشاره به تأکید رهبر انقلاب درباره هوش مصنوعی گفت: باید به‌صورت جدی به جریان هوش مصنوعی ورود کرد، آن را شناخت و لایه‌های پنهان آن را دید. جا ماندن از تحولات جهانی نوعی وابستگی علمی و فناوری و یک فقر علمی برای کشور است.

ایران قوی، دولت وفاق و ضرورت تقویت مدیریت کشور

هاشمی‌منش تصریح کرد: راه‌حل نجات کشور از مشکلات، قوی شدن نظام جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف علمی، نظامی و مدیریتی است. دولت که به نام «دولت وفاق» نام گرفته است باید در تمام حوزه‌ها از علم و مدیریت تا فرهنگ، معنویت، اخلاق و عدالت—به وظایف خود به‌خوبی عمل کند.

وی گفت: گفتمان ایران قوی، گفتمانی است که کشور را بر پایه اخلاق، معنویت، عدالت و حفظ حقوق انسان‌ها بنا می‌کند؛ و جمهوری اسلامی افتخار ایستادگی در برابر استکبار را دارد.

خشکسالی، بحران آب و ضرورت اصلاح الگوی مصرف

امام‌جمعه با اشاره به پدیده بی‌سابقه خشکسالی گفت: همه ما در برابر این بحران مسئولیم. دولت باید مصرف بی‌رویه منابع آبی را کنترل، آب شرب و غیرشرب را جدا و مدیریت مصرف صنعتی و کشاورزی را اصلاح کند.

وی افزود: مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعت بالغ‌بر ۹۰ درصد است و تنها ۱۰ درصد آب مصرفی مربوط به شرب است؛ چرا باید در حوزه مصرف دچار مشکل باشیم؟ این مسئله باید مدیریت شود و مردم نیز نقش جدی دارند.

وی تأکید کرد: اسراف یک بلای خانمان‌سوز است؛ در عروسی‌ها، عزاداری‌ها، مجالس و حتی خانه‌ها. این درد بزرگ دامن جامعه را گرفته و باید اصلاح شود.

اهمیت دعا، نماز باران و توسل به اهل‌بیت (س)

هاشمی‌منش با اشاره به توصیه‌های دینی درباره نماز باران گفت: باید نعمت‌های الهی را یادآوری کنیم، استغفار کنیم و برای بارش رحمت الهی دعا کنیم. برنامه‌ریزی برای نماز استسقاء ضروری است و علما در هر مسجد و محله می‌توانند نقش داشته باشند.

وی افزود: همان‌گونه که در کرونا و دفاع مقدس دعاهای خیر مردم مؤثر بود، امروز نیز دعای دل‌شکسته مردم و توسل به اهل‌بیت (س) موجب لطف خدا خواهد شد؛ به‌ویژه در ایامی که متعلق است به حضرت زهرا (س).

اهمیت کتاب و کتابخوانی؛ روز کتاب و کتابدار

امام‌جمعه به مناسبت ۲۴ آبان، سالروز بزرگداشت علامه طباطبایی و روز کتاب و کتابخوانی گفت: کتاب گنجینه بزرگ بشریت است و مادر تمدن‌ها محسوب می‌شود. هر کتابی ارزشمند نیست؛ کتاب خوب غذای روح است و باید مقوی باشد.

وی افزود: خرید کتاب باید یکی از مخارج اصلی خانواده باشد و امروز تولید کتاب در حوزه انقلاب اسلامی و سبک زندگی اسلامی یک ضرورت جدی است. بهترین کتاب قرآن کریم و بهترین مفسران آن اهل‌بیت (ع) هستند.

انتخابات عراق، پیروزی جریان مقاومت و فاجعه انسانی در غزه

هاشمی‌منش با اشاره به انتخابات پارلمانی عراق گفت: مشارکت بالا و پیروزی جریان مقاومت، پروژه بی‌ثبات‌سازی دشمنان را شکست داد و مشروعیت و قدرت مضاعفی به جبهه مقاومت بخشید.

در بخش دیگری از خطبه‌ها وی گفت: وضعیت انسانی غزه یک فاجعه تمام‌عیار است؛ محاصره، کمبود کمک‌های انسانی، فروپاشی سیستم بهداشتی و وضعیت اسفبار یتیمان نشان‌دهنده عمق بحران است. نهادهای حقوق بشری همچنان در خواب غفلت‌اند و از ترس جایگاه خود سکوت کرده‌اند.

امام‌جمعه تأکید کرد: مردم مظلوم غزه با حول و قوه الهی این بحران را پشت سر خواهند گذاشت و جنایتکاران بدانند که جنایت پایدار نمی‌ماند و در همین دنیا ذلیل و خوار خواهند شد.

 

مطالبه امام‌جمعه دهدشت برای مجوز سد آبریز

امام جمعه دهدشت گفت: انتظار می‌رود رئیس‌جمهور در سفر استانی، مجوز ماده ۲۳ را به‌عنوان هدیه‌ای بزرگ به مردم صادر کند.

 حجت‌الاسلام علی وحدانی‌فر امروز در خطبه نماز جمعه دهدشت به نگرانی‌های مردم استان درباره سد آبریز پرداخت و اظهار داشت: به قیل و قال برخی افراد در نوشتار و گفتار سیاسی کاری ندارم. امروز در آستانه سفر دولت به استان هستیم و سازمان برنامه و بودجه پرونده آماده برای اخذ ماده ۲۳ سد آبریز را در اختیار دارد.

وی ادامه داد: این سد همه مجوزهای لازم و تأییدیه‌ها را گرفته و تنها امضای سازمان برنامه باقی مانده است. انتظار می‌رود رئیس‌جمهور در سفر استانی، مجوز ماده ۲۳ را به‌عنوان هدیه‌ای بزرگ به مردم صادر کند.

امام جمعه دهدشت تأکید کرد: این پرونده هیچ نقصی ندارد و صدور مجوز ماده ۲۳ امیدی بزرگ برای توسعه شهرستان خواهد بود. سازمان برنامه و بودجه باید با درایت و سرعت عمل وظیفه ذاتی خود را انجام دهد تا این مطالبه در سفر استانی مطرح شود. امروز بین سدهای مارون و کوثر، مردم تشنه‌اند و سد آبریز می‌تواند گره‌گشا باشد.

هشدار درباره تکرار تجربه تلخ بنزینی

 وحدانی‌فر همچنین با اشاره به دغدغه قیمت بنزین گفت: نباید تجربه تلخ و غیرکارشناسی گذشته که صبح جمعه مردم را غافلگیر کرد، تکرار شود. الزامی نیست نرخ بنزین تغییر کند؛ چرا که بنزین تأثیر مستقیم بر اقتصاد خانواده‌ها دارد. 

در ادامه خطبه نماز جمعه، وحدانی‌فر با اشاره به تلاش‌های رسانه‌های وابسته به استکبار جهانی برای القای انزوای ایران اسلامی گفت: در دو دهه گذشته برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه صورت گرفت، اما مخالفت قاطع قدرت‌های غیرغربی همچون روسیه و چین، مشروعیت سیاسی و حقوقی این اقدام را زیر سؤال برد. 

 مقاومت ایران و شکست طرح انزوای دیپلماتیک نظام سلطه

وی افزود: ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان، به دنبال آن بودند که با فعال کردن مکانیسم ماشه، ایران را در حوزه‌های اقتصادی و دیپلماتیک منزوی کنند، اما این طرح به دلیل هراس نظام سلطه از سیاست‌های مقاومتی جمهوری اسلامی و ایستادگی ملت ایران شکست خورد.  

خطیب جمعه دهدشت تأکید کرد: قدرت‌های سلطه‌گر تصور داشتند با بستن دست و پای اقتصادی و دیپلماتیک ایران، توان تقویت جبهه مقاومت از بین خواهد رفت، در حالی که مردم مؤمن و انقلابی ایران اسلامی نشان دادند این محاسبات غلط است.

 وی خاطرنشان کرد: نامه رسمی چین و روسیه مبنی بر غیرقانونی بودن فعال‌سازی مکانیسم ماشه، در حقیقت اعلام به جهانیان بود که آنچه تحت عنوان سازمان‌های بین‌المللی اجرا می‌شود، قانون حاکم بر دنیا نیست، بلکه قانون زور است.

وی ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی توصیه‌ای برای ترویج کتابخوانی داشت و گفت: اهالی ایمان! کتاب را وارد خانه‌های خود کنید و فرزندان را به مطالعه عادت دهید

هر خانواده، کتابخانه‌ای کوچک داشته باشد تا چراغ دانایی در خانه روشن بماند. 

رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه تصریح کرد: وقت‌های خالی را با کتاب پر کنید؛ مطالعه بهترین سرمایه عمر است. 

مدارس و مساجد را به پایگاه کتابخوانی تبدیل کنیم تا نسل جوان با فرهنگ مطالعه رشد کند.کتاب بخوانید و دیگران را به خواندن دعوت کنید؛ این سنت حسنه را زنده نگه داریم.

 

امام جمعه موقت لنده: 

مردم ستون انقلاب‌اند؛ باید به معیشت و عزت آنان توجه شود

 
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود الهی‌نیا، امام جمعه موقت شهرستان لنده، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به مناسبت‌های فرهنگی و انقلابی، بر ضرورت توجه جدی به معیشت مردم، نقش‌آفرینی آنان در انقلاب، و اهمیت بسیج در دفاع همه‌جانبه از ارزش‌ها تأکید کرد.

وی با گرامیداشت هفته کتاب و کتاب‌خوانی، مطالعه را پایه رشد فرهنگی جامعه دانست و گفت: کتاب، چراغ اندیشه است؛ اگر سرانه مطالعه افزایش یابد، جامعه در برابر هجمه‌های فرهنگی مقاوم‌تر خواهد شد.»

امام جمعه موقت لنده همچنین با اشاره به گسترش فضای مجازی، بر اهمیت سواد رسانه‌ای تأکید کرد و افزود:در عصر اطلاعات، باید قدرت تحلیل و تشخیص داشته باشیم؛ سواد رسانه‌ای یعنی مصونیت در برابر فریب و شایعه.

وی همچنین با اشاره به گسترش فضای مجازی، بر اهمیت سواد رسانه‌ای تأکید کرد و افزود:در عصر اطلاعات، باید قدرت تحلیل و تشخیص داشته باشیم؛ سواد رسانه‌ای یعنی مصونیت در برابر فریب و شایعه.در ادامه، وی با گرامیداشت هفته بسیج، بسیج را مظهر اخلاص، خدمت و حضور در صحنه‌های حساس انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: بسیج تنها یک نهاد نیست، بلکه یک تفکر است؛ تفکری که در آن خدمت بی‌منت، دفاع از ارزش‌ها و حضور در میدان معنا دارد.

الهی‌نیا با اشاره به مشکلات اقتصادی و کوچک شدن سفره مردم، خواستار اقدام عملی مسئولان شد و اظهار داشت: گرانی و فشار معیشتی، زندگی مردم را سخت کرده است؛ مسئولان باید با برنامه‌ریزی دقیق و نظارت مؤثر، از این وضعیت جلوگیری کنند.

وی تأکید کرد که مردم ستون انقلاب‌اند و افزود: در دوران دفاع مقدس، همین مردم بودند که ایستادند و جان دادند؛ امروز نیز باید مورد توجه قرار گیرند، نه اینکه دغدغه نان و مسکن آنان نادیده گرفته شود.

امام جمعه لنده در پایان با دعوت از مسئولان برای رسیدگی به اشتغال، ازدواج و عزت جوانان، گفت: اگر جوانان امید داشته باشند، آینده انقلاب تضمین خواهد شد؛ بی‌توجهی به مردم، بی‌توجهی به ریشه‌های انقلاب است.

امام جمعه شهر پاتاوه

بسیج عنصری بی نظیر در راستای استفاده از ظرفیت‌ های مردمی برای حفاظت از انقلاب و نظام است

حجت الاسلام والمسلمین «سید رحمت الله سیادت» ظهر امروز در خطبه نخست نماز جمعه شهر پاتاوه آسیب‌های خانواده از نظر اسلام، پیامبر اکرم (ص) و معصومین را یادآور شد و اظهار کرد: هر زنی از شوهر خود بی‌نیاز نبوده و با این حال از او سپاسگزاری نمی‌کند، خداوند متعال در روز قیامت به وی نظر لطف نخواهد داشت. 

امام جمعه شهر پاتاوه گفت: معصوم (ع) می‌فرماید «هر زنی که به شوهرش و یا مردی به زنش بگوید من هرگز از روی تو خیری ندیده‌ام، اعمالش بر باد می‌رود»، چنین کسی باید بداند چه ناسپاسی از شوهر، ناسپاسی از نعمت‌های خداوند است. 

وی همچنین از لسان مبارک پیامبر اسلام (ص) و معصومین (ع) به چهار آسیب دیگر «آزار شوهر و عصبانی کردن او از سوی زن» اشاره کرد و افزود: مکلف کردن شوهر به آنچه در توانش نیست، از جمله این موارد بوده هر زنی که در امور نفقه بر شوهر خود فشار می‌آورد و خارج از توانش بر او تحمیل کند، خداوند از او توبه‌ای می‌پذیرد و نه کار خیری، مگر آنچه رضایت شوهرش را به دست آورد و در حد توانش، از او چیزی بخواهد. 

حجت الاسلام سیادت ادامه داد: ناسازگاری زن شوهر و با آنچه خداوند روزی آنها کرده، قانع نباشند خداوند بر آنها خشمگین بوده و هیچ کار نیکی را از زن نمی‌پذیرد.

خطیب نماز جمعه شهر پاتاوه شکایت از شوهر پیش دیگران را از دیگر موارد برشمرد و بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمود «بر زن روا نیست که شوهرش را بیش از توانش تکلیف کند و یا از او نزد احدی از آفریدگان خداوند گله و شکایت کند، خواه خودی باشد یا بیگانه».

وی منت نهادن بر شوهر را از دیگر آسیب‌ها دانست و یادآور شد: زنی که به دارایی خود بر شوهرش منت گذاشته و بگوید تو از ثروت من می‌خوری، اگر تمام آن ثروت را هم در راه خدا صدقه بدهد، خداوند از او نمی‌پذیرد، مگر آنچه شوهرش از او راضی شود. 

حجت الاسلام سیادت در خطبه سیاسی نماز روز بزرگداشت علامه سید محمد حسین طباطبایی (ره) را یادآور شد و اظهار کرد: مقام معظم رهبری در پیام خود ایشان را «عالم ربانی، دانشمند، عارف، فیلسوف، متفکر بزرگ اسلام و مفسر کبیر قرآن» معرفی فرمود.

امام جمعه شهر پاتاوه قرآن مجید را معجزه بزرگ و جاودانه پیامبر گرامی اسلام (ص) از طرف خداوند دانست و گفت: در عصر و زمان ما بهترین و کامل‌ترین تفسیر قرآن توسط علامه طباطبایی به عنوان شخصیتی کم نظیر، نوشته شد. 

وی از لسان مقام معظم رهبری «کتاب را مادر تمدن‌ها» خواند و بیان کرد: یکی از ارزشمندترین فرآورده‌های بشری و گنجینه ثروت‌های بشر کتاب است. 

حجت الاسلام سیادت با بیان اینکه کتاب غذای روح انسان محسوب می‌شود، ادامه داد: کتابخوانی واجب و انس با کتاب یک وظیفه ملی است. 

امام جمعه پاتاوه ضمن تبریک آغاز هفته بسیج مستضعفین، از لسان امامین انقلاب، بیان کرد: «ملتی که در خط اسلام ناب مخالف با استکبار، پول پرستی، تحجر گرایی و مقدس نمایی است، باید همه افراد آن بسیجی باشند و فنون نظامی و دفاعی را لازم بدانند، چرا که در هنگام خطر ملتی سربلند و جاید است که اکثریت آن آمادگی لازم رزمی را داشته باشند».

وی از بسیج به عنوان میدان محبوبیت نزد خدای متعال یاد کرد و افزود: سپاه و بسیج برای ارزش‌های برتر، گسترش ارزش‌های الهی و انسانی و همچنین سرکوب دشمنان توحید و عدالت می‌جنگند. 

حجت الاسلام سیادت در فراز پایانی خطبه‌ها به خواب بی‌ تعبیر انزوای ایران اشاره و یادآور شد: مخالفت قاطع قدرت‌هایی نظیر روسیه و چین با فعال‌سازی مکانیزم ماشه، مشروعیت سیاسی و حقوقی آن را زیر سوال برده و اجرای کامل یکپارچه تحریم‌ها را با چالش‌های متعددی مواجه ساخته است. 

امام جمعه شهر پاتاوه هدف اصلی قدرت‌های غربی و سه کشور اروپایی را فعال سازی مکانیزم ماشه و انزوای حداکثری ایران در حوزه های سیاسی و اقتصادی دانست و تاکید کرد: ایران با کمک روسیه و چین و همچنین سایر کشورهای غیر غربی باعث انزوای کشورهای اروپایی  شد.

وی امنیت برنامه هسته‌ای و حفظ قدرت موشکی کشورمان، حمایت ایران از گروه‌های مقاومت، نفوذ ایران در منطقه و... از جمله اهداف ایران اسلامی در زمینه مقابله با دشمنان هستند.

انتقاد امام جمعه قلعه رئیسی از وضعیت سرقت کابل‌ها در مرکز شهر

حجت‌الاسلام علی حیدر حیدرخواه، در خطبه‌های نمازجمعه ۲۳ آبان‌ماه، به هفته کتاب و کتاب‌خوانی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه اسلام دین کتاب و قلم است، کتاب‌خوانی را تکلیفی واجب بر هر مسلمانی برشمرد و آن را ارزشمندترین فرآورده بشری و گنجینه بزرگ‌ترین ثروت‌های بشر خواند.وی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری، کتاب را مادر تمدن‌ها و عصاره آن‌ها توصیف کرد و ابراز امیدواری نمود که دولت، جامعه و به‌ویژه جوانان به این امر توجه ویژه داشته باشند و خواستار استقرار کتابخانه‌های سیار در روستاهای کوچک برای فرهنگ‌سازی مطالعه شد.امام جمعه قلعه رئیسی با گرامیداشت روز سوسنگرد به عنوان یادآور غیرت و رشادت شهدا، جانبازان و ایثارگران دفاع مقدس، این شهر را نمادی از این حقیقت دانست که با ایمان، وحدت و فداکاری، هیچ دشمنی نمی‌تواند ملتی را که برای دفاع از میهن و دین خود برخاسته است، شکست دهد.حیدرخواه به بحران خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی در بسیاری از نقاط دنیا از جمله کشور پرداخت و مهم‌ترین عوامل این بحران را تغییرات اقلیمی جهانی (ناشی از گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های صنعتی و معدنی)، مدیریت نادرست منابع آب، الگوهای نامناسب کشاورزی به دلیل عدم آمایش سرزمینی، افزایش جمعیت و مصرف بی‌رویه آب عنوان کرد.وی این عوامل را خطاها و گناهان بزرگی دانست که در آیات و روایات به عنوان عوامل خشکسالی معرفی شده‌اند. خطیب جمعه چاروسا با طرح پرسش‌هایی کوبنده، عمق فاجعه را نمایان ساخت: چه گناهی بالاتر از اینکه عملکرد تو باعث شود که در آسمان ابر شکل نگیرد؟ و چه گناهی بزرگتر از اینکه بشر نتواند آب را مدیریت کند و با سیاست‌گذاری غلط باعث خشکیدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها شود؟
 
امام جمعه ادامه داد: مصرف بیش از حد آب در کشاورزی سنتی ۳۰۰ لیتر برای هر کیلو هندوانه، هدررفت میلیون‌ها لیتر آب در شبکه‌های فرسوده، اسراف در مصرف خانگی (شستشوی معابر با آب شرب)، و کشت‌های غیرمجاز و بی‌فایده، همگی گناهانی هستند که باعث قهر خدا و طبیعت و مجازات آسمان و زمین می‌شوند.برای مقابله با این بحران، وی دو راهکار دست کشیدن از اشتباهات، از جمله اسراف، سوءمصرف، مدیریت غلط و عدم توجه به طبیعت ‌و استغفار و دعا، زیرا هر نعمتی از جانب خداوند است و شرط استجابت دعا، پاک شدن از گناهان از طریق توبه و استغفار است را ارائه کرد.حیدرخواه با بیان اینکه بشر در زمان رفاه اغلب از منابع الهی غافل شده و طغیان می‌کند، افزود: باید به صورت انفرادی و جمعی استغفار و دعا کنیم، نماز باران بخوانیم و در ایام فاطمیه، متوسل به اهل بیت علیهم السلام شویم.
 
امام جمعه قلعه رئیسی از وضعیت سرقت کابل‌های برق در بخش چاروسا انتقاد کرد و آن را بسیار نگران‌کننده خواند.وی با اشاره به سرقت کابل در مرکز شهر، روبروی بانک قلعه رئیسی، زیر دید دوربین‌ها، این وضعیت را زیر سؤال امنیت منطقه دانست و هشدار داد که اگر با این سارقان برخورد قاطع نشود، فردا شاهد سرقت از بانک‌ها نیز خواهیم بود. وی از نهادهای امنیتی و قضایی خواستار ورود جدی به این مسئله شد.

 

امام جمعه دیشموک: حلقه‌های معرفت، سپر بصیرت در برابر جنگ رسانه‌ای دشمن

 

امام جمعه دیشموک با بیان اینکه آشنایی با دفاع مقدس موجب ریشه‌دار شدن هویت دینی و ملی جوانان می‌شود، افزود: «جوانان باید واقعیت و کذب را از هم جدا کنند و آشنایی با مکتب شهدا به تقویت آن‌ها و بهبود سبک زندگی‌شان کمک خواهد کرد. این آگاهی موجب بصیرت‌افزایی شده و ما را از فریب جنگ رسانه‌ای دشمنان حفظ می‌کند.» این دیدگاه با اهداف حلقه‌های صالحین کودک که پیشتر برای «تربیت نسل مقاوم در برابر القائات دشمنان» تشکی‌ل شده است، هم‌خوانی کامل دارد. کیفیت‌بخشی به این حلقه‌ها با محوریت مسجد، از جمله برنامه‌های مصوب در این منطقه بوده است.

 

راوند با اشاره به جنگ حق و باطل، تصریح کرد: «جبهه مقاومت همواره در حال پیشرفت است و گفتمان باطل در حال تضعیف. دسیسه‌ها علیه جبهه مقاومت در ایران و دیگر نقاط جهان بی‌نتیجه بوده و نتایج جنگ‌افروزی‌ها همواره به ضرر دشمنان بوده است.»

وی، شکست‌های اسرائیل در جنگ لبنان، غزه و جنگ ۱۲ روزه را تاریخی خواند و تأکید کرد: «این دشمنان هیچ‌گاه به اهداف خود نرسیده و نخواهند رسید.» ایشان در سخنانی دیگر، قدرت موشکی کشور را که به برکت روحیه جهادی و خودکفایی به دست آمده، عاملی بازدارنده خوانده بودند.

امام جمعه دیشموک همچنین به مسأله کم‌بارشی در کشور و استان اشاره و خاطرنشان کرد: «عوامل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی و عدم راز و نیاز با خدا در این کم‌بارشی تأثیر دارد. اگر به آیات و روایات توجه کنیم، دعای ما قطعاً مستجاب خواهد شد.»

حجت‌الاسلام راوند موفقیت‌های جوانان در حوزه‌های هوافضا، ورزش و تکنولوژی را افتخارآمیز دانست و گفت: «جوانان مهم‌ترین سرمایه کشور هستند که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، اگر به جوانان اعتماد کنیم و به آن‌ها میدان دهیم، آن‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلف موفق شوند.»

 

وی پیش از این نیز با تأکید بر اینکه «اگر به جوانان ایرانی میدان داده شود، آنان می‌توانند ایران را به قله‌های پیشرفت برسانند»، سه راهکار «تکیه بر تولید داخلی»، «توسعه مبادلات با پول ملی» و «اعتماد به جوانان و نخبگان ایرانی» را برای استقلال اقتصادی ارائه کرده بودند.

در ادامه، وی هفته کتاب و کتابخوانی را مهم تلقی کرد و گفت: «این هفته باید گرامی داشته شود، زیرا علم و دانش با تکیه بر کتاب و کتابخوانی گسترش می‌یابد و جهل و نادانی از بین خواهد رفت.»

حجت‌الاسلام  راوند همچنین به شب‌گردی دانش‌آموزان اشاره کرد و آن را آسیب‌زا دانست و از والدین خواست تا مراقب فرزندان خود باشند.

وی در پایان گازرسانی به روستاهای دیشموک را نعمت الهی خواند و گفت: «تکمیل گازرسانی به تمام روستاها از جمله چندار، نیاز ضروری است و باید توجه ویژه‌ای به آن شود.» این در حالی است که به تازگی طرح هادی شهر دیشموک به تصویب رسیده که زمینه توسعه متوازن و آینده روشن شهر را فراهم می‌کند.

انتهای خبر/