صبح زاگرس گزارش میدهد؛
ماجرای آب روستای «ده شیخ» با بوی گوگرد
آب مورد استفاده اهالی روستای «ده شیخ» از توابع بخش پاتاوه در شهرستان دنا سبب گلایههای اهالی این روستا شده است زیرا آنها آب محل سکونت خود را مناسب نمیدانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آب، بهعنوان یکی از منابع اصلی زندگی، نقش بسیار مهمی در سلامتی انسان دارد. برای اینکه آب آشامیدنی مورداستفاده از لحاظ بهداشتی و سلامت مطمئن باشد، باید معیارهای مشخصی را دارا باشد.
باوجود اعلام بهرهمندی ۹۸ درصدی جمعیت کشور از آب آشامیدنی اما در برخی از مناطق متصل به شبکه آبفا، برخی از مردم از جمله مردم روستای ده شیخ از توابع شهرستان دنا از دسترسی به آب باکیفیت محروم ماندهاند.
در این روستا کیفیت آب شرب نسبت به استانداردهای بهداشتی قابلقبول نیست. برخی از مشکلات شایع در آب شرب این منطقه شامل آلودگی با مواد آلی و شیمیایی، بو، طعم و رنگ نامطبوع و حضور عناصری مانند گوگرد است.
گوگرد یک عنصر شیمیایی که بهصورت طبیعی در بافت بسیاری از بسترهای خاکی و سنگی سفرههای آب زیرزمینی یافت میشود. این ماده مانند بسیاری دیگر از املاح، بهمرورزمان در آب حل میشوند. ترکیبات گوگرد موجود در آب، معمولاً به دو صورت "سولفید هیدروژن" و "سولفات" یافت میشوند. علیرغم اینکه این دو ترکیب گوگرد برای سلامتی انسان ضرر چندانی ندارند، اما مشکلاتی را از نظر طعم، بو، مزه و نیز ایجاد رسوب در سیستمهای انتقال آب ایجاد میکنند.
دراینخصوص خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به میان مردم رفت و گلایههای مردم این روستا را شنید
پیوند از اهالی روستای ده شیخ گفت: هنگام بازکردن شیر آب شاهد رنگ کدر آب هستیم این آب بهقدری شدید است که بعد از گذشت چند ساعت کف روشوییها و جایی که آب با آن برخورد کرده است کاملاً رنگ قرمز و نارنجی به خود میگیرد، طعم تلخ و رنگ کدر و بوی نامطبوع آب آشامیدنی ما را وادار به استفاده از آب چشمهای که در نزدیکیمان قرار گرفته، میکند و روزانه شاهد حضور اکثر خانوارهای روستا در پای چشمه برای بردن آب جهت مصرف روزانه هستیم.
انصاری با ابراز ناراحتی از وضعیت آب گفت: آب روستا از کیفیت پایین و رنگ و بوی بسیار نامطبوعی برخوردار است. این آب نهتنها برای شرب بلکه برای استحمام، رفع نیازهای ضروری و شستوشو نیز مناسب نیست.
وی افزود: بهناچار آب را برای مصرف جوش میدهیم؛ اما حتی بعد از جوشیدن هم طعم نامطبوعی دارد.
انصاری گفت: برای ذخیره آب تانکر گذاشتهایم، بعد از گذشت سه روز علاوه بر بوی نامطبوع شاهد لجن ایجاد شده بر اثر آب در کف تانکر هستیم.
وی در ادامه افزود: فردی بهتازگی به دکتر مراجعه کرده و هر دو کلیهاش سنگساز شده است این آب سلامتی مردم روستا را نیز به خطر انداخته است. از مضرات کیفیت بسیار بد آب در این روستا بروز بیماریهای کلیوی و گوارشی برای مردم است.
در خصوص این مطالبه مردمی طی بازه زمانی طولانی چندین بار با مسئول آبفا شهرستان دنا تماس گرفته شد؛ ولی هر بار با عدم پاسخگویی این مسئول روبهرو شدیم در همین راستا با مسئول آبفا شهر پاتاوه تماس گرفته شد.
محمود بالنده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص چگونگی و رفع این معضل تاکنون گفت: سال گذشته حدود ۱۱ کیلومتر اصلاح شبکه در روستای ده شیخ با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان به انجام رسید و در حال حاضر این روستا از لحاظ شبکه داخلی هیچگونه مشکلی ندارد.
مسئول آبفا شهر پاتاوه گفت: طبق نظر اثبات شده کارشناسان آب چاه واقع در بالادست این روستا که هم اکنون نیز در مدار است روی یکلایه از گوگرد در حال حرکت است که این باعث بدبویی آب این روستا شده است.
وی افزود: کارهای مطالعاتی و کارشناسی صورتگرفته، شبکه آبرسانی نیز اصلاح شده است و منتظر اعلام نظریه کارشناسی هستیم.
بالنده گفت: برای حفر چاه آب این روستا و روستای حمیدآباد در نزدیکی آن دونقطه مشخص شده است و منتظر تأیید یک نقطه برای حفر چاه از سمت امور آب هستیم که بهمحض تأمین اعتبار شروع به کار خواهد شد.
انتهای خبر/