
یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی باشت، آبشاری است خروشان به نام «آبشار خامی» که در نزدیکی این شهر و در روستای «تل چگاه» قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» شهر باشت، مرکز شهرستانی به همین نام در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد است که باستانشناسان قدمت آن را به دوران حکومت هخامنشیان نسبت میدهند. بنابراین حضور آثار تاریخی و دیدنیهای باستانی در این منطقه از جنوب کشور، امری بدیهی است که خود از دلایل جذب گردشگر و توریست به این سرزمین به شمار میرود.
«بست» یا «بشت»، نامی است که در سفرنامه ناصر خسرو در مورد این شهر ثبت شده است. از ویژگیهای باشت، آب و هوای مناسب آن در اوقات مختلف سال بهویژه ایام نوروز است که همه ساله مسافران بسیاری در این روزهای پرطراوت، به این شهر جنوبی کشور سفر میکنند.
یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی باشت، آبشاری است خروشان به نام «آبشار خامی» که در نزدیکی این شهر و در روستای «تل چگاه» قرار دارد. این آبشار از یکی از رشتهکوههای زاگرس سرچشمه گرفته و زیبایی چشمگیر و طبیعتی دلربا را در این منطقه ایجاد کرده است.
آبشاری دائمی که پیرامون آن را درختان بلوط، چشمههای متعدد، رودخانههای پرخروش و بیشهزارهای مورد فراگرفته است. در واقع آبشار در تنگهای به نام «تنگ برا» واقع شده است که پس از سه ساعت پیادهروی و کوهپیمایی میتوان آن را مشاهده کرد.
از ویژگیهای این منطقه، بکر و دستنخورده بودن آن است که با حضور چشمههای مشهور «دو پیردل» و «چشمه سرد»، محبوبیتی شگرف را در بین گردشگران و مسافران بهدست آورده است.
منطقه باشت در مسير گچساران(دوگنبدان) به ياسوج و در شصت کيلومتری گچساران قرار گرفته و طبيعتی زيبا و کم نظير دارد.
رشته کوه زاگرس در این منطقه از زیبایی خاصی برخوردار است. عظمت و شکوه کوهخامی را می توان در یک نگاه احساس کرد و شاید تنها نقطه کوهستانی در ایران باشد که میتوان در آن به طور یک جا از جنگل بلوط، چشمهساران، آبشارها، علفزارها، گیاهان، رودخانهها و حیاتوحش سخن به میان آورد.
در کنار درختان بلوط که عمدهترین و بارزترین نماد جنگلی در کوه خامی به شمار میرود درختانی همچون کیگم، پسته وحشی (بن) ، کلخنک، ارزن، بادام، زالزالک و تاگ است که عرض اندام میکنند و در کنار این درختان زیبا درخت شگفتانگیز دیگری به اسم (وول) وجود دارد که به گفته ساکنین محلی وقتی که عمرش به پایان میرسد خود بخود آتش میگیرد.
همچنین گیاهانی با خواص دارویی مثل پونه کوهی، آویشن، ریواس، جاشیر، اوهندول، چویل و همچنین گیاهانی مانند گل شیپوری (کارده) و بن سرخ (لیزک) نیز از گیاهان این منطقه هستند.
ناگفته نماند که گیاهی به نام اوشنم هم در کوه خامی میروید که در گذشته به عنوان پاککننده بخصوص در شستشوی لباس کاربرد داشته است.
هر ساله کوهنوردان و گردشگران زیادی از سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد و همچنین استانهای همجوار به کوه خامی میآیند تا نظارهگر مناظر دل فریب و چشم اندازهای زیبای کوه خامی باشند.
کوه خامی دارای ایستگاهها و استراحتگاههایی برای کوهنوردان و اهالی منطقه است که از مهمترین آنها میتوان به (گو ونا، اونو و بازگه) اشاره کرد.
بلندترین نقطه قله خامی به کل وول شهرت دارد که منطقهای برفگیر است. علاوه بر این کوه خامی دارای تنگههایی است که مانند یخچالهای کوهستانی عمل میکند و در تمام فصول سال برف را در خود نگه میدارد؛ مثل تنگ برفگیر قیه (قیه همان پیاله و کاسه در اصطلاح محلی است).
از مهمترین چشمهساران کوه خامی میتوان به چشمه موریکش،او کمپ، پیورو، چشمهاونو و کل کوزر اشاره کرد که چشمه موریکش از بیشترین آب در تمام فصول سال برخوردار است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- محفل قرآنی «به سوی فتح» در یاسوج
- محفل قرآنی «به سوی فتح» در گچساران+ تصاویر
- عاشورا؛ فلسفهای که تاریخ را بیدار نگه داشت
- «سیلاب کلوار» دردهایی بر زخمهای کهنه محرومیت
- تبلور مکتب عاشورا در جنگ ۱۲ روزه
- ماراتن علمی دانشآموزان برای تصاحب صندلیهای مدارس سمپاد
- چوبلایچرخ سرمایهگذاری؛ موانع بانکی در مسیر توسعه اقتصادی
- نبود نمازخانه در فضاهای سبز یاسوج
- میز مذاکره یا میز تسلیم؟
- ساعتهای شهری یاسوج؛ دکوریهای گرانقیمت و بیفایده
- مشاهده بیشتر