رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/31 Wednesday - 2025 21 May الأربعاء ، 23 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-31 06:59 شماره خبر : 13018
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

در کمتر از سه سال، دولت سیزدهم با اجرای ده‌ها پروژه عمرانی، صنعتی و آبی، چهره کهگیلویه و بویراحمد را دگرگون کرد و آرزوهای دیرینه مردم این خطه محروم را محقق ساخت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد در دوران کوتاه اما پربار دولت سیزدهم، شاهد تحولات زیرساختی بی‌سابقه‌ای بود که بسیاری از آرزوهای دیرینه مردم این خطه محروم را محقق کرد. شهید سید ابراهیم رئیسی با اولویت قراردادن توسعه متوازن مناطق محروم، توجه ویژه‌ای به این استان داشت که ثمره آن را می‌توان در افتتاح ده‌ها پروژه عمرانی، صنعتی و اقتصادی مشاهده کرد.

پروژه‌های بزرگی مانند کارخانه قند یاسوج، جاده پاتاوه به دهدشت، سد چمشیر و بهره‌برداری از چندین پل استراتژیک، تنها بخشی از دستاوردهای این دوره است که نقش مؤثری در توسعه زیرساخت‌های استان ایفا کرد.

به مناسبت نزدیک شده به اولین سالگرد شهدای خدمت این گزارش به بررسی مهم‌ترین اقدامات انجام شده توسط دولت شهید رئیسی در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌پردازد.

پروژه‌های عمرانی و راه‌سازی

پس از ۲۸ سال انتظار، جاده ملی پاتاوه-دهدشت با تزریق ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید. این پروژه که از مهمترین شریان‌های ارتباطی استان محسوب می‌شود، تحول عظیمی در حمل و نقل منطقه ایجاد کرد.

در حوزه پل‌سازی، شاهد افتتاح چندین پروژه مهم از جمله؛ پل وحدت در روستای موگرمون بخش لنده، پل روستای جلاله بخش پاتاوه از توابع شهرستان دنا، پل رودخانه سمه در دیشموک و پل بید انجیر در چرام در دولت شهید رئیسی بودیم.

پروژه‌های صنعتی و اقتصادی

صنعت استان در این دوره رشد قابل توجهی را شاهد بود از جمله پتروشیمی گچساران با اختصاص و تزریق ۱۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، شاهد پیشرفت ۵۶ درصدی بود که خود را از ۴۲ درصد به ۹۸ درصد رساند و در تیرماه ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید.

کارخانه قند یاسوج به عنوان یکی از واحدهای تولیدی مهم استان پس از سال‌ها تعطیلی مجدداً فعال شد. همچنین ۵۲ واحد تولیدی دیگر نیز پس از سالها بلاتکلیفی به چرخه تولید بازگشتند.

پروژه های آبی و انرژی

سد چمشیر به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های آبی منطقه افتتاح شد. کلنگ زنی سد سقاوه در مارگون و احداث میدان گاز مختار در شهرستان بویراحمد از دیگر اقدامات مهم در این حوزه بود.

پروژه های گردشگری و خدماتی

پارک آبی یاسوج به عنوان اولین مجموعه تفریحی-آبی استان افتتاح شد. آغاز عملیات احداث پل معلق یاسوج که در صورت اجرایی به یکی طولانی‌ترین پل‌های معلق کشور شناخته خواهد شد و ساخت بازارچه صنایع دستی یاسوج از دیگر اقدامات مهم بود.

طرح نهضت ملی مسکن نیز در چندین شهرستان استان کلنگ‌زنی و ساخت آن‌ها شروع شد که به حل مشکل مسکن در منطقه کمک شایانی خواهد کرد.

در پایان باید بدانیم که دولت شهید رئیسی برای کهگیلویه و بویراحمد، دولتی به‌یادماندنی بود. در کمتر از سه سال، این استان شاهد تحولی بی‌نظیر در تمامی عرصه‌ها بود. از افتتاح پروژه‌های نیمه‌تمام چندین‌ساله تا کلنگ‌زنی طرح‌های جدید، همه و همه نشان از عزم راسخ این دولت برای محرومیت‌زدایی داشت. امروز این دستاوردها به‌عنوان میراثی ماندگار از شهید رئیسی در دل کوه‌های زاگرس می‌درخشد و راه توسعه این خطه را برای دولت‌های آینده روشن نگه می‌دارد.

در همین راستا خبرنگار این پایگاه خبری طی یک تماس تلفنی با «شایان نادری» جزئیات استارت راه‌اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج بعد از ۱۰ سال خارج شدن از مدار تولید را جویا شد که وی در جواب با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای احیای کارخانه‌های تعطیل شده، گفت: در سال ۱۳۹۹، همزمان با سفر دکتر مخبر به مناطق زلزله‌زده شهر سی‌سخت، برنامه‌ریزی شد تا دکتر از کارخانه قند نیز بازدید کنند.

معاون وزیر و رئیس پیشین ستاد اجرایی فرمان امام تصریح کرد: در آن زمان، شهید رئیسی ریاست قوه قضاییه را بر عهده داشتند و در سطح کلان، نامه‌نگاری‌هایی برای ورود سه دستگاه اجرایی به منظور راه‌اندازی مجدد این کارخانه انجام شد.

وی ادامه داد: کارخانه قند بیش از یک دهه تعطیل بود و کارگران آن بیکار شده بودند. همچنین، معضلات فنی و حقوقی متعددی گریبانگیر این واحد تولیدی بود. اما با پیگیری‌های انجام‌شده، نه‌تنها اشتغال‌زایی مستقیم برای ۳۰۰ نفر محقق شد، بلکه بیش از ۸۰۰ فرصت شغلی غیرمستقیم نیز ایجاد گردید.

نادری با اشاره به هزینه‌های احیای کارخانه افزود: حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی، نوسازی و اُورهال این کارخانه هزینه شد.

معاون وزیر و رئیس پیشین ستاد اجرایی فرمان امام تأکید کرد: زمانی که ستاد اجرایی فرمان امام وارد عمل شد، کارخانه حتی ابتدایی‌ترین امکانات مانند سیستم برق‌رسانی را نداشت و تنها یک پوسته باقی مانده بود.

وی در ادامه با اشاره به نقش شهید رئیسی گفت: پیگیری‌های شهید رئیسی چه در دوران ریاست قوه قضاییه و چه در دوران ریاست‌جمهوری، کلید خورد و در دولت سیزدهم به نتیجه رسید.

نادری یادآور شد: در دولت سیزدهم، با تشکیل کمیته‌ای تحت نظارت معاون اول رئیس‌جمهور، کارخانه‌های مشابه مورد بررسی قرار گرفتند تا موانع راه‌اندازی آن‌ها برطرف شود.

معاون وزیر و رئیس پیشین ستاد اجرایی فرمان امام همچنین به بازدیدهای میدانی مسئولان ارشد دولت اشاره کرد و بیان کرد: در دو بازه زمانی، «آقای مرتضوی و سپس دکتر محسن منصوری»، هر دو به عنوان معاونان اجرایی رئیس‌جمهور، از کارخانه بازدید و روند احیا را از نزدیک پیگیری کردند.

وی در پایان اظهار داشت: این بازدیدها نشان‌دهنده نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص شهید رئیسی به احیای واحدهای تولیدی و رونق اشتغال بود.

در ادامه این گزارش طی تماس تلفنی خبرنگار این پایگاه خبری «آرش مصلح» به تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه آب این کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های آبی در توسعه استان گفت: بخش آب به عنوان یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های اشتغال، تولید، رفاه و توسعه موزون استان قلمداد می‌شود، چرا که تمام فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، صنعتی، گردشگری و توسعه سکونت‌گاه‌های شهری و روستایی مستلزم تأمین آب شرب پایدار است.

مدیرکل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نقطه عطف توسعه آبی استان به سفر تاریخی مقام معظم رهبری در دهه ۷۰ بازمی‌گردد، تصریح کرد: ماحصل آن سفر، احداث سدهای کوثر و شاه‌قاسم، پنج نیروگاه برق‌آبی، ۱۱ شبکه آبیاری و زهکشی و سایر طرح‌های در حال بهره‌برداری و اجرا بود.

وی با تأکید بر توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش آب، ادامه داد: اگر اغراق نباشد، می‌توان ادعا کرد که دولت «شهید رئیسی» علیرغم عمر کوتاه خود، یکی از پرتوجه‌ترین دولت‌ها به این حوزه بود که این توجه را هم در اولویت‌دهی به پروژه‌های مهم، هم در تزریق اعتبارات و هم در بازدیدهای میدانی مسئولان ارشد دولت از استان می‌توان مشاهده کرد.

مصلح با اشاره به رشد چشمگیر اعتبارات عمرانی، خاطرنشان کرد: در بازه کمتر از چهار سال (از نیمه دوم ۱۴۰۰ تا پایان دولت شهید رئیسی)، اعتبارات تزریق‌شده به بخش آب استان «معادل ۱۰ سال قبل از آن» بود که این رقم بر اساس اسناد سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های نظارتی قابل استناد است.

مدیرکل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۱۵ طرح بزرگ آبی استان در دپلت سیزدهم در فهرست اولویت‌دار ملی قرار گرفت، مطرح کرد: از جمله این طرح‌ها می‌توان به سد چمشیر، آبرسانی از سد گُستر به لیکک، سد سقاوه، تامین اعتبار سد سَرپُری از محل مسئولیت‌های اجتماعی نفت و طرح‌های کشاورزی دهدشت غربی و امامزاده جعفر اشاره کرد.

وی به سفر دوم رئیس‌جمهور شهید به استان اشاره و عنوان کرد: در این سفر که با مطالعه و پختگی بیشتری نسبت به صفر اول انجام شد، تمام طرح‌های آبی استان در لیست مصوبات قرار گرفت و حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای آن‌ها تصویب شد.

مصلح با اشاره به تحرک بی‌سابقۀ پروژه‌ها، ادامه داد: در این دوره، ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌ها تزریق شد که منجر به فعال‌سازی طرح‌های راکد، آغاز تملک اراضی و افزایش جبهه‌های کاری شد، به عنوان مثال، در سد تنگ‌سرخ که سال‌ها متوقف بود، به برکت دولت سیزدهم امروز کار به صورت دو شیفت و با حضور ۲۵۴ نیروی انسانی و ۱۳۰ دستگاه ماشین‌آلات در حال انجام است.

مدیرکل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کلنگ‌زنی همزمان ۱۱ پروژه در سفر دوم رئیس‌جمهور شهید، بیان کرد: در آن روز، علاوه بر کلنگ‌زنی سد سقاوه، بهره‌برداری از سد چمشیر به عنوان پنجمین سد بزرگ کشور با حجم مخزن ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آغاز شد که نقطه عطفی در تاریخ استان محسوب می‌شود.

وی به حضور مستمر مدیران ارشد دولت سیزدهم در استان اشاره و اضافه کرد: معاون اجرایی رئیس‌جمهور حداقل چهار تا پنج بار از پروژه‌های آبی استان بازدید کرد به‌طوری‌که به گفته همکارانم، در هر پروژه حداقل یک بار بالگرد مسئولان دولتی فرود آمده بود.

مصلح با بیان نمونه‌هایی از پیشرفت پروژه‌ها، ابراز داشت: پروژه آبرسانی به لیکک که در سال ۹۰ کلنگ‌زنی شده بود و تا سال ۱۴۰۰ تنها ۳۲ درصد پیشرفت داشت، در سه سال دولت سیزدهم به ۹۲ درصد رسید. همچنین، پروژه سد تنگ‌سرخ که تا ابتدای دولت سیزدهم ۲۳ درصد پیشرفت داشت، امروز به ۶۵.۵ درصد رسیده است.

مدیرکل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد به نقش مستقیم «شهید رئیسی» در رفع مشکلات پروژه‌ها اشاره و بیان داشت: در سال ۱۴۰۱، با دستور ویژه این شهید عزیز مسئولان کشوری به صورت محرمانه و بدون اطلاع قبلی از پروژه‌ها بازدید کردند و پس از مشاهده گزارش‌های میدانی، دستورات لازم برای رفع موانع اعتباری، تملک اراضی و پرداخت مطالبات پیمانکاران را صادر کردند که باعث شد پس از آن، قفل پروژه‌ها یکی پس از دیگری باز شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این دوره به پروژه‌های آبی استان تزریق شد، اذهان داشت: این حجم از توجه عملیاتی و مدیریت جهادی در پروژه‌ها کم‌سابقه بوده است که شخص رئیس‌جمهور و تیم مدیریتی‌اش با ظرافت و دقت بالا پیگیر اجرای طرح‌ها بودند.

مصلح به دیدار خود با شهید رئیسی در عید غدیر ۱۴۰۱ اشاره و بیان کرد: شهید عزیز دو اسکناس ۵۰ هزار تومانی به من هدیه دادند که به برکت آن، امروز بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های آبی استان تزریق شده است.

مدیرکل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افتتاح چندین پروژه بزرگ آبی در این دوره، اظهار داشت: سد چم‌شیر، تکمیل مطالعات سد آبریز، اتصال مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی دهدشت به شبکه آب شرب و اجرای طرح‌های آبرسانی محروم‌ترین مناطق از جمله دستاوردهای این دولت بود.

وی در پایان با تأکید بر عدالت اجتماعی در توزیع منابع آبی در دولت سیزدهم، افزود: دولت شهید رئیسی باور داشت که آب باید به دورترین نقاط محروم هم برسد که امروز برکت آن نگاه را در پیشرفت پروژه‌ها و رضایت مردم می‌بینیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار