
قریب 10 ماه از بارندگیهای سیلآسای بهار سال جاری و تخریب شدن جاده ورودی آبشار یاسوج میگذرد و متأسفانه همچنان جاده ورودی این تفرجگاه گردشگری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آبشار یاسوج از مهمترین جاذبههای دیدنی یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد و از زیباترین آبشارهای ایران است که در فاصله ۲ کيلومتری مرکز شهر و در شمال یاسوج واقعشده است. این آبشار با ارتفاع ۱۰ متر از آب چشمههای موجود در كوههای زاگرس میجوشد.
نهرهای آب در بستر مارپیچی شبکهای و باغهای میوه، مراتع سرسبز و مملو ازگلهای رنگارنگ از جلوههای زیبای آبشار یاسوج است. پارک آبشار یاسوج به دلیل پتانسیل طبیعی منطقه در راستای شرقی، غربی درستشده است و درختان زیبایی نیز در مسیر رودخانه آبشار رشد کردهاند که باعث خنکتر شدن و ایجاد هوای مطلوبتر این مکان شده است، همچنین وجود حصار دیوار مانندی که دو رشتهکوه در پیرامون آن ایجادشده است باعث زیباتر شدن این مکان گشته است.
منظرههای زیبایی با هدایت آب رودخانه به درون استخرها، حوضچهها، ایجاد آبریزها و آبشارهای کوچک خلقشده است و بهمنظور اسکان و نشستن در این پارک زیبا آلاچیقهایی قرار دادهشده است و همهساله گردشگران زیادی به خود جذب میکند.
این بهشت زمینی در شمال شرقی و در فاصله سه كيلومتري شهر ياسوج پس از عبور از حاشيه درختان و باغهای سرسبز سيب، گردو، بلوط و چنار بوده كه سرچشمههای زلال آن از دل کوههای سربِ فلك كشيده زاگرس جوشيده و با جاري شدن بر سينه سنگي كوهستان جلوههایی از طبيعت زيباي استان کهگیلویه و بویراحمد را به نمايش ميگذارد
آبشار یاسوج امروز بهعنوان قطب گردشگری در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شناخته میشود که در فصول مختلف سال میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور است.
در طول مسير تا پاي آبشار تفرجگاهي شكيل و زيبا و هماهنگ با طبيعت منطقه احداثشده و زيبايي ویژهای به اين مكان که یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری و طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، بخشيده است.
در حاشيه همين تفرجگاه، آلاچیقهای بسيار شكوهمندي برای استراحت و پذيراي مدعوين برپاشده است كه هر گوشه آن جلوهای از فرهنگ و هنر بومي سنتي استان كهگيلويه و بويراحمد دارد.
ولی متأسفانه در سالهای اخیر دستدرازیها و برخی تغییر کاربریها و ساختوسازهای غیرمجاز در طول سالیان گذشته در آبشار مفرح و زیبای یاسوج کافی بود تا با بارشهای بهار سال جاری بسیاری از زیرساختهای این منطقه گردشگری تخریب شود، قریب 10 ماه از بارندگیهای اواخر اسفند ۱۴۰۲ و پنجم و ششم فروردینماه سال جاری میگذرد که این بارشها باعث تخریب جاده دسترسی و ورودی آبشار یاسوج شده است.
این بارشهای سیلآسا باعث شده که جاده ورودی یکی از بکرترین و زیباترین تفرجگاههای مرکز استان چندهفتهای مسدود شود و حال بعد از بازگشایی در مدت اخیر همچنان هیچگونه برنامهای از سوی متولیان امر در این زمینه صورت نگرفته و گردشگران و شهروندان و از وضعیت موجود در این تفرجگاه گلایههای زیادی دارند.
امروز این مکان هیچ شباهتی به یک مکان گردشگری و مسافر پذیر ندارد، شهروندان و مسافران روزانه گلایههای متعددی از این وضعیت دارند.
همین مسئله باعث شده که در هنگام اوج گرفتن ترددها در این جاده ترافیک زیادی به وجود آید که ساعتها به طول میانجامند و خودروها باید مدت زیادی را پشت ترافیک این منطقه بمانند تا یک به یک از این جاده عبور کنند.
برخی از خانههای مسکونی شهروندان یاسوجی در این جاده قرار دارد که باوجود ترافیک ایجادشده امکان دسترسی به خانههای خود را به سهولت ندارند.
جاده آبشار یاسوج بهخودیخود دارای عرض کم بوده که باوجود وضعیت نامطلوبی که پس از بروز سیلاب به خود گرفته تردد در آن بسیار با مشکل روبهرو بوده است.
از سویی دیگر مشاهدههای میدانی از خود تفرجگاه آبشار نیز حاکی از تخریب سکوبندیهای ایجادشده در زیر درختان جمع شدن مقدار زیادی از نخالههای ریزش کوه و جمع شدن آن پشت نردهها و حفاظهای آبشار را دارد.
قریب 60روز دیگر تا آغاز بهار طبیعت و اوج گرفتن مسافرتها به شهر زیبای پایتخت طبیعت ایران و عروس سرزمین چهارفصل زمان مانده است و حال شهروندان و مردم منتظر هستند که مسئولان اجرایی در این زمینه چه برنامهای برای این مسئله مهم دارند.
دستگاههای متولی این مجموعه، شهرداری یاسوج، آب منطقهای استان،میراث فرهنگی و دیگر نهادهای ناظر و مرتبط هستند و برای همه روشن است با خروشان شدن آب آبشار به دلیل تنگ شدن دهانهی کانال از ۱۰ متر به ۲ متر و نبود دیوار حائل کانال حتی درجایی که دهنه کانال ۱۰ متر است خسارتهای زیانباری برای این منطقه ایجاد خواهد شد که در این زمینه مسئولان باید فکر اساسی برای این مشکلات داشته باشند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- مشاهده بیشتر