رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/11/20 Saturday - 2025 08 February السبت ، 9 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-19 00:48 شماره خبر : 10582 https://sobhezagros.ir/short/V53Z0 0
پیگیری مطالبات مردمی؛

شهر بوستان باشت با گذشت پنج سال از شهر شدن خود همچنان بلاتکلیف و فاقد امکانات لازم شهری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»  شهر بوستان دارای مناطق گردشگری شامل تپه‌های رویایی، درختان سرسبز، بوستان‌های دل انگیز است و واقع شدن بخش بوستان در محور شریانی جنوب به شمال موجب استقبال گردشگران از این منطقه بکر شده است.
آثار تاریخی و اقامتگاه‌ها دائمی و مهمتر از آن مهمان پذیری مردم منطقه رونق گردشگری را در بوستان باشت به اوج خود رسانده است.
پل بریم (چم بلبل)، دوگوردوپا، چهارصفه خان‌احمد، شلال‌‌دان، شوش و بوستان، دشت‌عنا، پشت کوه خان‌احمد، بوستان باشت را به مقصد طبیعت دوستان تبدیل کرده است.
اما باید بدانیم که شهرهای جدید باید از تمامی معیارها و استانداردهای شهری ازجمله مراکز تجاری، آموزشی، درمانی، تفریحی و فضای سبز، مسجد و سایر زیرساخت‌ها برخوردار باشند و ساکنان این شهرها از نظر حقوق شهروندی و شهرنشینی در مشکل و کمبود نباشند.

بوستان یكی از روستاهایی است كه در دولت دهم تبدیل به شهر شد اما این شهر با مشكلات فراوانی روبه‌رو است و شاید اگر روستا باقی می‌ماند بهتر بود، از زمانی که بوستان به شهر تبدیل شد مردم ساكن در این مناطق با مشكلات فراوانی گریبان گیر هستند و معلوم نیست در شهر زندگی می‌کنند یا روستا.

شهروندان معمولاً از امکانات ناکافی رفاهی گلایه دارند که می‌تواند شامل مواردی همچون نبود پارک‌ها، زمین‌های ورزشی و مراکز تفریحی مناسب است که باعث شده مردم نتوانند به راحتی از اوقات فراغت خود استفاده کنند و به فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی بپردازند. این کمبودها می‌تواند بر سلامت جسمی و روحی شهروندان تأثیر منفی بگذارد.
 

باید بدانیم شهر بوستان محل عبور كامیون‌های ترانزیتی و كاروان‌های زیارتی پیاده‌روی اربعین است و نیاز جدی به پاركینگ و مکان های خدمات رفاهی و ساختمان اداری دارد.

در کنار تأسیس شهرهای جدید و در نظر گرفتن امکانات مختلف برای این شهرها، باید ظرفیت‌های این مناطق در راه‌اندازی صنعت و تولید و اشتغال‌زایی نیز مورد بررسی قرار گیرد.

اكنون این روستاها نه روستا هستند و نه امكانات شهری دارند و مردم ساكن در آن دچار مشكلات متعددی به‌ویژه در حوزه فرهنگی شده‌اند.اگر هدف از تبدیل روستاها به شهر ارائه خدمات به روستاییان بوده،دهیاری‌ها به‌منظور ارائه خدمت به روستاها تشكیل شده‌اند.

مشکلات بهداشتی در شهرهای ترانزیتی می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر روی مسافران و ساکنان داشته باشد.

شهرهای ترانزیتی ممکن است به دلیل ترافیک بالا و عدم مدیریت مناسب زباله، با آلودگی هوا و زمین مواجه شوند که می‌تواند به مشکلات تنفسی و بهداشتی منجر شود، در صورت بروز مشکلات بهداشتی یا حوادث، نبود بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی نزدیک می‌تواند خطرناک باشد و مسافران را در شرایط اضطراری دچار مشکل کند.

عدم وجود خدمات بهداشتی و مشاوره‌ای مناسب می‌تواند باعث افزایش شیوع بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی در بین مسافران و ساکنان شود.

مجید آذرخش در گفتگو باپایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: جوانان این شهر سردرگم هستند و نمی‌دانند اوقات فراغت را چگونه پر کنند چرا که زمینه لازم و مناسب برای آنها فراهم نشده و تنها  دو سالن ورزشی در این شهر احداث شده که واقعا کافی نیست.

شهردار بوستان بیان کرد: شهرداری به چهار روستای همجوار شهر خدمات‌رسانی می‌کند و برخی روستاهای همجوار زباله‌های خود را در کنار جاده‌ها و ورودی این شهر انتقال می‌دهند که چهره و پیشانی این شهر را زشت جلوه می‌دهد.
وی گفت: فضای سبز برای یک شهر همچون روح برای جسم است و این شهر فقط یک پارک محله‌ای دارد در صورتی که  استاندارد میزان سرانه فضای سبز باید ۷ تا ۱۲ متر باشد، در این شهر تنها میزان فضای سبز در بلوارها وجود دارد که با این وضع فضای سبز در این شهر به ازای هر نفر ۱۰۰ سانتیمتر است. طبق استاندارد در این شهر باید ۸ هزار متر مربع فضای سبز ایجاد شود.

شهردار بوستان مطرح کرد: میزان استاندارد سرانه تولید زباله خانگی روزانه ۶۵۸ گرم به ازای هر نفر است که در این صورت باید در شهر بوستان کمتر از یک تن زباله جمع‌آوری شود اما در حال حاضر روزانه از سطح این شهر دو هزار و پانصد کیلو زباله فقط خانگی جمع‌آوری می‌شود و نخاله‌های ساختمانی نیز وجود دارد که باید در این زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد.

آذرخش بیان کرد: ۹۹ درآمد شهرداری شهر بوستان از منابع دولتی و یک درصد از منابع داخلی شهرداری است و دولت سیزدهم کمک‌های خوبی به این شهر داشته است، یک دستگاه خودرو حمل زباله کار جمع‌آوری و انتقال زباله‌های شهر را انجام می‌دهند که البته کافی و جوابگوی نیاز شهر  نیست و به دو دستگاه خودرو حمل زباله دیگر نیاز داریم.

وی اضافه کرد : شهر بوستان از سال ۱۳۹۸ از روستا به شهر ارتقاء یافته و محدوده خدمات این شهرداری ۲۵۰ هکتار است، شهر بوستان تنها اسم شهر را یدک می کشد زیرا از امکانات و زیرساختهای شهری لازم برخوردار نیست و تنها ۴ نمایندگی ادارات شامل بخشداری،  کلانتری، برق و شهرداری را دارد.

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار