گروه: اخبار استان خبر: 83845 / تاریخ انتشار : 1395/11/25 ساعت : 10:35

تلاش برای رفع کمبود سرویس بهداشتی یا ثبت ملی " شله گوشتی" ؟!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد در حالی تلاش می کند " دمپخت شله گوشتی" را به عنوان یک غذای محلی در این استان به کشور معرفی کند که بسیاری از مناطق گردشگری این استان از وجود حتی یک سرویس بهداشتی مناسب نیز محروم هستند.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، امروزه از صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت درامدزا در کشورهای مختلف جهان از آن یاد می شود و این کشورها  برای رونق و شکوفایی بیش از پیش این صنعت تلاش می کنند تا در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز زیرساخت ها و نیازهای این حوزه را تامین کنند.

در کشور ایران نیز در سالهای اخیر جسته و گریخته اقداماتی برای شکوفا شدن صنعت گردشگری و توسعه آن برای رونق بخشیدن به اقتصاد و معرفی ظرفیت ها و توانمندی های نقاط مختلف کشور انجام شده است اما هر بار به دلایلی این صنعت در سایه تغییر سیاست ها و تعاملات بین المللی دچار چالش ها و تغییر و تحولاتی شده است.

نبود زیرساخت مناسب برای خدمات رسانی مطلوب به گردشگران و مسافران داخلی و خارجی همواره از جمله مشکلاتی است که در سطح کشور و به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد خودنمایی می کند و در برخی مواقع از سال مانند عید فطر و عید نوروز شهرهای گردشگر پذیر این استان از سیل ورود جمعیت دچار وضعیتی بغرنج می شود که شرح آن در این نوشته ها نمی گنجد.

بسیاری از گردشگرانی که به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر می کنند با وجود تعریف و تمجید از ظرفیت های گردشگری و بکر بودن مناطق و مناظر طبیعی در این استان اما همواره از نبود زیر ساخت مناسب و حتی نبود سرویس بهداشتی مناسب در اماکن تفریحی و گردشگری به شدت گلایه مند هستند.

اصحاب رسانه و خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد نیز بارهای بار از طریق گزارش های خبری تصویری مشکلات و معضلات نبود زیر ساخت و سرویس بهداشتی مناسب در مناطق گرشگری این استان را به گوش مسئولان و متولیان امر رسانده اند اما نه تنها این زیرساخت ها فراهم نمی شود بلکه با ورود گردشگران و هجوم گردشگران این کمبودها بیش از پیش خود را نشان می دهد و مسئولان نیز در روز وقوع حادثه به دنبال راه حل و پیشگیری هستند.

یکی از دستگاه های اجرایی که باید در مناطق تفریحی هر استان نسبت به فراهم کردن زیر ساخت ها اقدام کند اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که با وجود تلاش هایی که از خود نشان می دهد اما تاکنون نتوانسته است با جذب اعتبارات ملی و استانی به وضعیت بی سرو سامان زیرساخت های گردشگری شامل سرویس بهداشتی مناسب، احداث ساختمان های خدماتی و رفاهی برای گردشگران سامان دهد.

محمود باقری مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد که در روزهای آغازین فعالیت در این اداره کل با بیان اینکه 30 سال در حوزه متناسب با بخش گردشگری فعالیت کرده ام از ایجاد تحول در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و با تشریح برخی برنامه ها موفقیت در این عرصه را محقق شده پنداشت.

از آن زمان تاکنون نبود اعتبار و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری درحوزه گردشگری دو کلید واژه اصلی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است که در جلسات مختلف به کرات شنیده می شود و از سوی دیگر از ورود میلیونی گردشگران در برخی از روزهای سال به این استان خبر می دهد.

اما انچه این روزها  از لحاظ فراهم شدن زیرساخت ها در برخی مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد مشاهده می شود علیرغم اقدامات صورت گرفته هنوز جای خالی سرویس بهداشتی و امکانات خدماتی و رفاهی به عینه دیده می شود و در روزهای پایانی سال 95 که نیاز است این زیرساخت ها برای خدمات رسانی به مسافران و گردشگران نوروزی فراهم شود اما چنین چیزی محقق نشده است.

در مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد پیست اسکی کاکان، نظیر تنگ دیل، منطقه شلالدان باشت، چشمه بلقیس چرام، موگرمون لنده، دشتک و چشمه میشی سی سخت ، منطقه زیبای سرفاریاب، برم الوان بهمئی و سایر مناطق گردشگری این استان با کمبود شدید زیرساخت مواجه اند و مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد همچنان چشم به اعتبارات دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی دوخته است.

محمود باقری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد 21 بهمن امسال در نشست با خبرنگاران ضمن تعریف و تمجید از استاندار به تشریح عملکرد این اداره کل پرداخت اما هرگز به احداث تعداد باب های سرویس بهداشتی که از نیازهای اساسی مکان های تفریحی و گردشگری این استان به شمار می رود و همواره موجی از انتقادها را از سوی گردشگران با خود به همراه دارد اشاره ای نکرد تا این موضوع بازهم در هاله ای از ابهام باقی بماند.

باقری  در این نشست به اقدامات انجام شده برای ثبت برخی از آثار و میراث فرهنگی و تاریخی استان در حوزه ملی اشاره کرد و افزود: ثبت لباس محلی، غار ده شیخ و دمپخت شله گوشتی از مهمترین آنهاست.

اما به نظر میرسد آنچه مدیرکل گردشگری استان باید هم و غم خود را برای فراهم کردن آن صرف کند تامین زیرساخت های مناسب در این مناطق گردشگری است نه تلاش شبانه روزی برای ثبت دمپخت شله گوشتی.

انتهای پیام/200

 

تبلیغات تلگران زیر خبر
کلیدواژه
نظرات | 0 نظر
captcha
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به “ صبح زاگرس” ما می باشد.