گروه: اخبار استان خبر: 225588 / تاریخ انتشار : 1402/1/4 ساعت : 12:16

گردشگری مذهبی ظرفیت مغفول مانده برای رونق اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد

نبود نگاه اقتصادی به مقوله گردشگری از مهم‌ترین مشکلات توسعه کمی و کیفی این بخش محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس گردشگری مذهبی متداول‌ترین شیوه گردشگری در کشورهای مختلف و به‌خصوص کشور ما است و استان کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از اماکن مختلف زیارتی نظیر حرم بی‌بی حکیمه (س) و امامزادگان و بقاع متبرکه واجب‌التعظیم دیگری که وجود دارد دارای قابلیت‌های زیادی در این بخش است.

 

سابقه گردشگری مذهبی در جهان به  گذشته برمی‌گردد، مدارک و اسناد تاریخی موجود از تمدن‌های کهن بین‌النهرین، مصر، ایران، هند، چین و نیز آثار و قراین باقی‌مانده از روزگاران دور حکایت از آن دارد که انسان‌های آن دوران نیز به سفرهای زیارتی رفته و از دیرباز به‌منظور انجام فرایض دینی و مذهبی مسیرهای طولانی را می‌پیمودند.

 

 

کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۲۲۰ بقعه متبرکه دارد که به گفته مسئولان اوقاف و امور خیریه استان تعدادی از این امامزادگان در حال بازسازی و مرمت هستند.

 

وجود بارگاه امامزادگان بی‌بی رشیده (س)  در چرام، مختار (ع) و عبداالله (ع) در یاسوج، سید محمود (ع) و میر سالار (ع)  در کهگیلویه و ...  ازجمله جاذبه‌های گردشگری مذهبی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود.

 

کهگیلویه و بویراحمد در کنار جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی و گردشگری و پیشینه غنی تاریخی، به دلیل وجود بقاع متبرکه متعدد می‌تواند به قطب گردشگری مذهبی در جنوب کشور تبدیل شود. وجود این تعداد بقاع متبرکه معروفی که استان دارد می‌تواند علاوه بر معرفی این مکان‌های مقدس، فرصتی برای رونق گردشگری مذهبی در این استان چهارفصل باشد.

 

اماکن مقدس و بارگاه امامزادگان از مقاصد مهم موردتوجه گردشگران داخلی و خارجی است و توسعه گردشگری زیارت موجب افزایش زمان ماندگاری و حضور مسافران در منطقه می‌شود و می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح و مدون، بستر حضور زائران را در این مناطق فراهم کرد که این خود می‌تواند در رونق اقتصادی نواحی بسیار مؤثر باشد.

نبود نگاه اقتصادی به مقوله گردشگری از مهم‌ترین مشکلات توسعه کمی و کیفی این بخش محسوب می‌شود و باید با نگرش اقتصادی از همه ظرفیت‌ها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی، برای رفع مشکلات و بسترسازی توسعه این بخش بهره گرفت.

 

باید نیازهای گردشگران را به‌عنوان ذینفعان گردشگری شناخت و در اتاق های فکر با بهره‌گیری از نقطه نظرات صاحب‌نظران به این مسئله توجه داشت و جامعه محلی و روستاها را با سازوکار مناسب در گسترش فرهنگ گردشگری با خود همراه کرد.

 

---

توسعه گردشگری مذهبی و استفاده از ظرفیت‌های آن در مسیر رونق اقتصادی استان نیازمند توجه و همسویی بیشتر مسئولان و دست‌اندرکاران ذی‌ربط است.

 

با توجه به تعدد بقاع متبرکه در استان و تأثیرات فرهنگی و مذهبی آن بر مردم و قشر جوان، باید توسعه گردشگری مذهبی محور اساسی و اولویت مسئولان قرار گیرد.

 

توسعه گردشگری مذهبی نیازمند مشارکت و هم‌افزایی مسئولان  و توجه بیشتر برای به فعلیت رساندن قابلیت‌های بالقوه و معرفی آن‌ها به مسافران و گردشگران است.

 

انتهای پیام/

 

تبلیغات سروش زیر خبر
کلیدواژه
نظرات | 0 نظر
captcha
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به “ صبح زاگرس” ما می باشد.