نقش دانشبنیانها در توسعه اشتغال و تولید در کهگیلویه و بویراحمد چه بود؟
مسئولان پاسخگوی جایگاه کهگیلویه و بویراحمد در تحقق شعار سال با توجه به اینکه کسب و کارهای دانش بنیان به عنوان عامل مهمی در افزایش بهره وری و رشد اقتصادی شناخته می شوند، باشند.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس اقتصاد یک کشور وقتی شکوفا می شود که بستر لازم برای نوآوری و حضور در بازارهای رقابتی جهانی فراهم شود. حرکت به سوی نوآوری و ایجاد تغییر در ترکیب محصولات و خدمات در قلمرو فعالیت های یک کسب و کار دانش بنیان قرار دارد. از این رو کسب و کارهای دانش بنیان نقش مهمی در اثربخشی تولید، تبلور دانش در محصولات و خدمات جدید، ارتقاء سطح اقتصاد و رفاه، تولید ثروت و ارزش افزوده در یک جامعه ایفا می کند.
هر اندازه که یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان از دانش در ساختار خود بیشتر استفاده کند، بر ارزش آن افزوده شده و چرخه تکامل یافته تری از بالندگی به وجود می آورد. کسب و کارهای دانش بنیان نقش کلیدی در ایجاد و توسعه اقتصاد دانش محور دارند. در کسب و کارهای دانش بنیان، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، متناسب با ظرفیت نوآوری تحقق می یابد.
شرکتهای دانشبنیان به لحاظ نگاه علمی به حوزه کاری خود میتوانند در حوزه تولید و اشتغال نقشی غیرقابلانکار داشته باشند و درصورتیکه مسیر فعالیت این شرکتها هموار شود، میتوانند خلأهای موجود در حوزه تولید را پر کنند.
در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شد لزوم توجه به شرکتهای دانشبنیان، گسترش آنها و رفع مشکلات و معضلات این شرکتها بیشازپیش ضروری بود موضوعی که به اذعان مسئولان کهگیلویه و بویراحمد تا پایان بهمنماه امسال تنها توانسته 5 شرکت را به 9 شرکت دانشبنیان راهاندازی شده در استان اضافه کند.
از ابتدای امسال تا بیست و سومین روز از اسفندماه، به تفکیک رشته صنعت، ۶۱ واحد برق و الکترونیک، ۵۴ واحد خدماتی، ۱۴۰ واحد سلولوزی، ۳۸۸ واحد شیمیایی، ۲۷۱ واحد غذایی، دارویی و بهداشتی، ۳۵۲ واحد فلزی، ۲۵۵ واحد کانی غیرفلزی و ۷۸ واحد نساجی مجدد به چرخه کار و تولید بازگشتند.
در این میان، کهگیلویه و بویراحمد با تحقق ۱۰۴ درصدی در احیا و راهاندازی مجدد واحدهای راکد و غیرفعال نسبت به برنامه از پیش تعیینشده، توانست رتبه چهارم بهترین عملکرد را در بین استانهای کشور ثبت کند اما نکته قابل تامل این موضوع در مسیر سخت و سنگلاخ احیاء واحدهای تولیدی نقش دانشبنیانها چه بوده و چگونه توانسته در رشد اقتصادی ، تولید و اشتغال به استان کمک کند.
با تأکید بر ظرفیتهای بالقوه و اثرگذار تفکر و اندیشه دانشبنیان در راستای توسعه اشتغال و ارتقاء تولید و اهمیت گسترش این نوع نگاه در بین مسئولان، کارآفرینان و سرمایهگذاران و ترغیب آنها به توسعه اشتغال از این طریق، یکی از اصلیترین اولویتهای برونرفت از معضل بیکاری بهعنوان چالش نیروی کار جوان، رشد و توسعه آموزشهای فنی و حرفهای، رونق کارآفرینی و اشتغالزایی همسو با فناوریهای روز و دانشبنیان است آیا مسئولان در تحقق شعار سال در این خصوص توانسته گام مثبتی برای استان بردارند؟ آمارهای راهاندازی این شرکتها در طول یک سال گذشته که آمار مناسبی نیست و نمیتوان گفت درراه اندازی موفق عمل کردهایم ، بنابراین بهتر است مسئولان در رابطه با کمک دانشبنیانها به توسعه اقتصادی و اشتغال استان به مردم توضیح دهند.
انتهای پیام/