گروه: اخبار استان خبر: 225451 / تاریخ انتشار : 1402/1/3 ساعت : 17:36
صبح زاگرس بررسی کرد:

فواید روزه‌داری از نگاه پزشک متخصص دستگاه گوارش/ چرا در ماه رمضان چاق می شویم؟

پزشک متخصص گوارش و کبد بزرگسالان با اشاره به فواید روزه داری گفت: پرخوری‌های بعد از افطار و سحری و کم‌تحرکی عامل چاقی برخی افراد در ماه مبارک رمضان است.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس یکی از واجبات و ستون دین اسلام روزه گرفتن است، مردم 11 ماه به خوردن و آشامیدن می‌پردازند و از نعمت‌های الهی بهره‌مند‌می شوند و یک ماه را بنا به دستور شرع  باید روزه‌داری کنند تا روح خود را از هرگونه فساد و آلودگی پاک سازند.

 روزه‌داری نیز علاوه بر تعالی روح، به لحاظ پزشکی برای جسم نیز فواید بسیار ارزشمندی دارد.

 

می‌توان گفت که در همه ادیان به دستور روزه‌داری تأکید شده است، ما در این گفتگو سعی داریم «فواید روزه‌داری در ماه مبارک رمضان» را از زبان فوق تخصص گوارش و کبد بزرگ‌سالان برای مخاطبان این رسانه تبیین کنیم.

 

دکتر سید علا آقا محمدی با اشاره به فواید روزه‌داری در ماه رمضان برای دستگاه گوارش بدن گفت:پزشکان معتقدند که روزه‌داری در یک ماه سیستم بدن را بازسازی و هم‌چنین میزان متابولیسم افزایش‌یافته و سوخت و ساز بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، درنتیجه میزان فعالیت‌های متابولیسمی به حد نرمال می‌رسد؛ بنابراین دستگاه گوارش بعد از ماه رمضان بهتر به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

وی در ادامه بابیان اینکه با روزه‌داری، در مغز بعضی تغییرات شیمیایی رخ می‌دهد که بر روی سلامت مغز تأثیر می‌گذارد و با فعالیت مدارهای عصبی رشد آن‌ها به تشکیل سیناپس‌های مغز کمک می‌کند ابراز داشت: فعالیت‌های مداری باعث تولید کتون ها که یک منبع انرژی برای عصب است می‌شود و در توانایی ارتباط با دیگران و صبر و حوصله تأثیر مثبت می‌گذارد و از ابتلا شدن به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

 

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگ‌سالان در پاسخ به این سؤال که چرا برخی افراد در ماه مبارک رمضان بیشتر چاق می‌شوند اذعان داشت: دلیل آن می‌تواند پرخوری‌های بعد از افطار و سحری و کم‌تحرکی باشد، بنابراین در این موارد باید نکاتی را رعایت کرد.

 

آقا محمدی با تأکید بر اینکه نباید وعده‌ی سحری را حذف کرد چون با حذف این وعده، میزان قند خون افت کرده و فرد در طول روز تمایل به پرخوری و یا خوردن غذا های پرکالری پیدا می‌کند گفت: خوردن غذا های پرچرب در سحری توصیه نمی‌شود، باید با آب ولرم افطار کرد و همچنین فاصله بین افطار تا شام زیاد نباشد. به شرطی که شام سبک باشد.

پزشک متخصص گوارش و کبد در گفتگو با صبح زاگرس اظهار داشت: چربی‌های مواد غذایی مصرف‌شده و جذب‌شده توسط بدن در طی چندین ماه، در  روزه‌داری ماه رمضان  پاک‌سازی می‌شوند، به‌خصوص غذاهایی که دارای مواد افزودنی هستند و به‌مرورزمان تبدیل به سم می‌شوند.

 

وی در پایان گفت: وقتی فرد روزه‌ است بدن او برای هضم غذا انرژی صرف نمی‌کند، به‌جای آن انرژی خود را برای سوزاندن آن اضافات صرف می‌کند و با بازسازی بدن، سلول‌های جدیدتری تولید می‌کند.

 

روزه‌ای که خداوند متعال برای انسان واجب کرده است، نه‌تنها به لحاظ جسمی، بلکه به لحاظ روحی هم فواید و برکاتی دارد. همان‌گونه که جسم برای ادامه حیات به غذا نیاز دارد، معنویت روح هم نیاز اساسی برای انسان است.

 

 برای رسیدن به این معنویت روحی، باید دستورات خداوند متعال را انجام داد که روزه‌داری در ماه رمضان یکی از واجبات این دستورها می‌باشد.

 

 روزه گرفتن در ماه رمضان سبب رهایی از هرگونه افکار شیطانی، رهایی از تجملات دنیوی، غلبه کردن بر نفس خود را امکان‌پذیر می‌کند، سبب آرامش قلبی، تقویت اراده در انسان، صبر و تحمل و آمادگی انسان برای سایر عبادت‌ها را فراهم می‌کند.

 

انتهای پیام/

تبلیغات سروش زیر خبر
کلیدواژه
نظرات | 0 نظر
captcha
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به “ صبح زاگرس” ما می باشد.