رسوم غلطی که ازدواج آسان را هدف قرار داده است/کدام بدعت ها امر مقدس ازدواج را با چالش مواجه می کند؟
در شرایطی که تشکیل زندگی مشترک در بین جوانان با حداقل امکانات باید مهمترین اولویت ها باشد اما توجه به سنت های اشتباه و برخی رسم های غلط سبب به حاشیه راندن امر ازدواج شده است.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس اول ذیالحجه، سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به نام روز ازدواج و آغاز هفته ازدواج نامگذاری شده است تا زندگی پر از صفا و صمیمیت حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه زهرا (س) را به عنوان یک ازدواج آسان در جامعه الگو قرار داده شود و جوانان به سمت ازدواج آسان سوق داده شوند.
ازدواج، دوره عبور از زندگی فردی به زندگی اجتماعی است که در دین مبین اسلام از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در تعالیم دینی از آن به عنوان محبوبترین بنا در نزد خداوند یاد شده و همواره بر امر ازدواج تاکید شده است.
هر چند در آیات و روایت بر امر مقدس ازدواج و همچنین تشکیل خانواده تاکید شده است اما امروزه مادی گرایی، تجمل گرایی، چشم و هم چشمی، تقلید از دیگران از یک طرف و بهانههای غیرقابل توجیه از سوی دیگر سبب شده تا ازدواج آسان در بسیاری از خانوادهها کم رنگ شود و در واقع ازدواج آسان را به فراموشی بسپارند و جنبههای نمادین و تشریفاتی ازدواج، بر جنبههای واقعی آن غالب شود.
در این بین نیز سنتهای غلطی هستند که امروز مانعی برای ازدواج آسان شده است، رهبر معظم انقلاب نیز در دیدارهایی که با جوانان داشتند به برخی از این سنت های اشتباه اشاره کرده و فرمودند: بعضى از تصورات و سنتهاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دست وپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوانها است؛ این سنتها را باید عملاً نقض کرد. شما که جوانید، مطالبه گرید، پرنشاطید، پیشنهادکننده ى نقض خیلى از عادتها و سنتها هستید، به نظر من این سنتهاى غلطى را هم که در زمینه ى ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید.
امروزه اگر از مشکلاتی همچون بیکاری، قیمت بالای مسکن و زمین، افزایش قیمت اجناس و کالای اساسی صحبت می شود باید مبنای زندگی را بر اساس واقعیت های موجود قرار داد و از دنبال کردن توقعاتی که تحقق و تامین آنها مشکل است پرهیز کرد زیرا اولویت جوان تشکیل زندگی مشترک است و توجه به مادیات از موضوعات فرعی تشکیل خانواده است.
در همین رابطه ازدواج آسان، موضوعی است که باید مورد توجه خانوادهها باشد و جوانان برای ازدواج آسان ترغیب شوند زیرا نهاد خانواده از مقدسترین نهادها است در این راستا الگوی بزرگان دین می تواند بهترین سرلوحه و سرمشق برای ازدواج جوانان باشد به عنوان مثال پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج دخترش را به سادهترین و راحتترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند.
اما آن چیزی که در امر مقدس ازدواج باید به آن توجه کرد و در زندگی بزرگان دین همچنین دیده می شود می توان به هم کفو و همتا بودن، قناعت، دوری از اشرافی گری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قراردادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا از درسهای ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است که باید الگو قرار گیرد.
در پایان باید گفت برای ترویج ازدواج آسان در جامعه نیاز به یک فرهنگ سازی است تا خانوادهها متوجه شوند که همه موضوعات در مادیات خلاصه نمی شود بلکه ارزش های مهمتر دیگری از مادیات وجود دارد که نقش آنها در زندگی مشترک یک زوج مهم تر و مفیدتر از مادیات است و می تواند سبب استحکام و دوام زندگی مشترک آنها شود.
انتهای پیام/