توسعه گردشگری حلقه گمشده سرزمین چهارفصل/استعدادی بدون پشتوانه برای بازارچه دائمی صنایع دستی
توسعه گردشگری در سرزمین چهار فصل را باید حلقه گمشده این نهاد مهم در توسعه اشتغالزایی دانست که امروز بعد از چندین سال همچنان در کما به سر می برد.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس ،کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 800 هزار نفر در دامنههای رشته کوه زاگرس قرار دارد که مملو از ظرفیتهای کم نظیر خدادادی است.
سرزمین چهارفصل که با توجه به ظرفیت های منحصر به فردش به نام چهارفصل شهره است با توجه به ظرفیتهای بسیار متنوع در بخشهای مختلف متأسفانه با مشکلات عدیده به ویژه در موضوعات اقتصادی و اشتغال دست و پنجه نرم میکند، اقتصادی که میتواند با توسعه صنعت توریسم و گردشگری با تحول بزرگی روبه رو شود.
ویژگیهای آب و هوایی این استان در جنوب غربی کشور باعث شده تا کهگیلویه وبویراحمد به مأمنی برای توسعه گردشگری بدل شود و از سویی دیگر لقب هایی همچون چهار فصل و پایتخت طبیعت ایران برآن لقب بگیرد،اما امروز انچنان که بیایسته و شایسته این نام بوده همچنان در توسعه این امر عقب مانده است.
پراز ظرفیت، ولی عاری از توسعه و اشتغال
بیشک گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان کدخدای صنایع و شاه بیت اصلی توسعه اشتغال و اقتصاد میتواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد ،اما کدخدایی که با توجه به بیمهری و عدم مدیریت مناسب هرگز نتوانسته قدر منزلت و قداست خود را بداند.
جاذبههای گردشگری طبیعی نظیر مناطق بکر جنگلی از پارک چنگلی در پایتخت طبیعت ایران گرفته تا جنگل های پر پشت بلوط در پهنای دنای همیشه سرافزار، آبشارها، چشمهسارها و دشت و کوههای زیبا در کنار آثار باستانی و تاریخی و استعداد بالای صنایع دستی در این استان میتواند در صورت توجه لازم راهگشای معضل اساسی اقتصاد و اشتغال باشد.
با همه این تفاسیر و تعاریف از ظرفیتهای استان در زمینه گردشگری، آنچه امروز در این دیار زرخیز نظارهگر آن هستیم، به کما رفتن این پتانسیل در سایه نبود امکانات و وجود مدیریت های ناکارآمد در گذشته و مدیریتی سنتی بر اصل این صنعت بوده که امروز نیازمند یک دید وافر و یک خانه تکانی برای توسعه است.
کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتی بدون پشتوانه و بازارچه
شاید باور این موضوع کمی دشوار باشد که در استانی با چنین ظرفیتی و با حضور هزاران فعال صنایع دستی و تولید دست بافته های غنی مادران این سرزمین ، بازارچهای اختصاصی برای عرضه محصولات در هیچ کجای آن وجود ندارد و گفته های مسئولین پیشین در رابطه با ایجاد یک بازارچه صنایع دستی در حد حرف و حدیث باقی مانده است.
وجود روستاهای زیبا و توریستی کریک، مارین،بیاره به عنوان روستاهای پایلوت در زمینه توسعه گردشگری میتوانست و میتواند در زمینه گردشگری گام های موثری در زمینه اشتغال برای این دیار داشته باشد،اما همچنان این موضوع مهم در حد حرف باقی مانده و این روستاهای قدیمی گاه بر اثر تغییر کاربری وگاه بر اثر بلاهای طبیعی در حال نابودی هستند.
از سوی دیگر تولید دست بافته های جاجیمبافی، سفرهبافی، نمدمالی، نیچیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمهبافی، ریسندگی، سوزندوزی، سبدبافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادربافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان سرزمین پر زَر کهگیلویه و بویراحمد است که امروز نیازمند نگاهی فرا ملی است.
از سویی دیگر آبشار یاسوج به عنوان شاخصترین و پربازدیدترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به علت نداشتن طرح جامع با مشکلات فراوانی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و سلیقهای روبهرو است که نشان می دهند این ظرفیت های نهفته هر روز در حال مستهلک شدن بوده و دیدی وافر برای توسعه آن نیست.
این جاذبه گردشگری در سالهای اخیر با مشکلات زیادی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و تعرض به حریم آبراهه روبهرو شده که ترافیک سنگین در مسیر این آبشار در مواقع پیک سفر این مشکلات را بیش از پیش نمایان میکند.
هرچند به گفته مسئولان صنایع دستی و گردشگری این استان این دیار به عنوان یک استان گردشگر پذیر شناخته میشود و تحولات خوبی در آینده برای این استان در حوزه گردشگری اتفاق خواهد افتاد،اما جای این سئوال باقی که آینده درخشان این سرزمین در زمینه گردشگری چه زمانی اتفاق میافتد و سخنان مسئولان این نهاد مهم اشتغالزایی آیا باز هم در حد حرف باقی خواهد ماند یا خیر؟!
انتهای پیام/
- توسعه گردشگری
- سرزمین دنا
- استان چهارفصل
- صنایع دستی
- بدون پشتوانه
- اخبار کهگیلویه وبویراحمد
- آبشار یاسوج
- کریک