پشت پرده و مخالفان طرح مردمی کردن یارانه ها چه کسانی هستند؟/منافع چه گروه هایی به خطر افتاده است؟
جعفر قنادباشی به تشریح پشت پرده مخالفت ها با طرح مردمی سازی یارانه ها پرداخت و گفت: باید مجموعه ضدیت ها و مخالفتها با این مساله را تجزیه و تحلیل کنیم.
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس در خصوص عوامل پشت پرده مخالفت با هدفمندی یارانه بیان کرد: باید مجموعه ضدیت ها و مخالفتها با این مساله را تجزیه و تحلیل کنیم و هر کدام را بشناسیم که هرکدام به چه دلیل و انگیزهای وارد عرصه مخالفت یا لجنپراکنی و سیاهنمایی می شوند.
جعفر قنادباشی در ادامه به تشریح این موضوع پرداخت و گفت: یک گروه کسانی هستند که طرح هدفمندسازی یارانه هنوز به خوبی برایشان تشریح نشدهاست و فرصت این که به تحلیلها و توضیحات و آمار و ارقام گوش کنند را پیدا نکرده اند و هر چیزی که شنیده اند از افکار عمومی و تفکرات خودشان است؛ این دسته باید حوصله به خرج دهند، توضیحات مسئولان طرح را بشنوند و کمی حوصله کنند و تحقیق کنند و به آن چیزی که در فضای مجازی می بینند اکتفا نکنند.
وی افزود: یکی از نمونههایی که قبلاً باعث فریب افکار عمومی شده بود، شائبه عدم توانایی نظام برای واکسن زدن بود اما اکنون نتیجه را می بینیم؛ اگر بررسی کنند متوجه میشوند که اینجا هم ممکن است فریب کلی در میان باشد.
قنادباشی ادامه داد: کسانی هستند که خودشان را شکستخورده مراحل مختلف انقلاب از جمله انتخابات و مسائل داخلی میدانند و علاقهمند نیستند که نظام موفق شود، چرا که آنها خودشان را شکستخورده میدانند؛ این دسته باید به جای منافع حزبی به منافع ملی بیاندیشند.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه به دسته دیگری اشاره کرد که عمدتاً به خارج وصل بوده و کسانی هستند که برآوردشان این است اگر این طرح اجرا شود، نمی توانند روی نظام جمهوری اسلامی تاثیر بگذارند و روند صعود کشور به سمت پیشرفت آغاز می شود، آنها دورنمای قضیه را تماشا میکنند و میدانند اجرای این طرح یعنی قطع دست دلالانی که عمدتاً منافع آنها از خارج تامین میشود این دسته میدانند اگر این طرح موفق شود چه منافعی از آنها قطع میشود. اینها از خطرناکترین گروه ها هستند که هیچگاه مقاصد خود را اعلام نمیکنند و پیوسته سعی میکنند مردم را پیشقراول خواسته های خودشان قرار دهند یعنی مردم را در چارچوب خواستههای خودشان بازی دهند و تهییج کنند.
قنادباشی به تشریح دسته دیگری پرداخت و گفت: به دلیل ناعدالتیهای اقتصادی که بهسبب کمکاری و تنبلی برخی از دولتها اتفاق افتاد طبقات جدیدی در ایران ایجاد شد؛ طبقات نوکیسه و پولداری که ادامه حیاتشان و رشدشان مبتنی بر ادامه عرضه ۴۲۰۰ تومانی و مشابه آن است، این طبقه عناصری در همهجای کشور در ادارات مختلف دارد اینها علاقهمند نیستند که ضعیف شوند خواستار این هستند که همچنان منفعتطلبیهایشان ادامه پیدا کند همانطور که حقوقهای نجومی میگرفتند حفظ شود و خارجیها امیدشان به طمع این گروه است.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از مسائل عبرتآموز نیز این است که آیا مردم ما باید در موضعگیری نسبتبه ارز ترجیحی به منفورترین نظامهای منطقه نگاه کنند؟ اگر شبکه های تلویزیونی سعودی و اسرائیلی مخالف چنین طرحی هستند مسلماً باید مردم ما موافق باشند چرا که نمی شود هم عربستان را یک رژیم بد بدانیم اما حرفهای او را باور کنیم و در عرصه عمل و قضاوت اعمال کنیم، این مساله برای یک ایرانی زشت است و زیبنده نیست که رژیم عربستان در دل و فکر جزو منفورترین نظامها بداند اما در عرصه عمل و در عرصه قضاوت راجع به مسائل داخل کشور آنگونه که آنها القا میکنند بیاندیشد.
انتهای پیام/