مسئولان گره کور مهاجرت را در رج های تولید صنایع دستی روستاها پیدا کنند
صنایع دستی جایگاه ارزشمند در بین روستائیان و عشایر دارد و مسئولان باید با سامنادهی این صنعت گره کور مهاجرت از روستا به شهر و پویایی اقتصاد را پیدا کنند.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس صنایع دستی از گذشته نقش مهمی در زندگی کهگیلویه و بویراحمدی ها داشته و این صنایع آمیخته با فرهنگ و هنر لرهای اصیل و بیانگر تاریخ، هویت و آداب و رسوم این مردم است.
صنایع دستی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم توجه مناسب، بیشتر به صورت تولید خانگی بوده و نتوانسته آنگونه که باید برخلاف نقش و نگاره های زیبا درکارگاه تولیدی صنایع دستی رخ نمایی کند.
جایگاه ارزشمند فعالیت صنایع دستی در شهرهای استان کم تر ازروستا ها وعشایر این منطقه بوده و این صنایع به تولید قالی بافی، گبهبافی، گلیمبافی، جاجیم بافی، بافت خورجین و سیاه چادر اختصاص دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به متنوع بودن صنایع دستی آن میتواند به عنوان مهمترین عامل برای کشف، جذب و پرورش جوانان خلاق، هنرمند و همچنین تشویق و ترغیب سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور حضور در این بخش به ویژه برای ایجاد بازارچه های صنایع دستی سیاست گذاری در راستای فروش و صادرات کالاهای خود باشد.
یکی از داشته های اصلی این استان در حوزه صنایع دستی ،قالی بافی است که از دیر باز تاکنون از جایگاه خاص و ویژه ای در کهگیلویه و بویراحمد برخوردار بوده ورنگ و نقش آن بدون تاثیر از فرهنگ بومی و همجواری با استان های خوزستان و فارس نیست.
ویژگی منحصربه فرد بودن قالیهای استان را می توان در بهره گیری از نقوش هندسی و اصیل و همچنین در استفاده از مواد اولیه طبیعی جستجو کرد.
مهمترین محصولی که در استان کهگیلویه و بویراحمد بافته می شود گلیم است که معمولا به صورت دورو و در ابعادهای متفات بافته می شود.
در کهگیلویه و بویراحمد که بیش از ۷۰ درصد محصولات صنایع دستی آن توسط زنان تولید میشود، ساماندهی بازارچه های صنایع دستی ضرورتی انکار ناپذیر برای تولید و اشتغال است و حمایت از صنایع دستی بدون شک می تواند با درآمد اقتصادی از مهاجرت بی رویه روستاییان جلوگیری و اقتصاد را به سمت پویایی سوق دهد.
انتهای پیام/