عاشورا و قصه ماندگار تاریخ
امروز عاشورا است و قصه ماندگار تاریخ ،قصه ای که هر سال و هر محرم زنده میشود اما حتی لحظهای از ابهت و مظلومیت حسین و علمدار و یارانش کم نکرده و نخواهد کرد و این داغ تا ابد جگرسوز است.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، یدالله مرادی، فعال سیاسی و فرهنگی گچساران در مطلبی نوشت: تاریخ محرم که گشوده میشود، برگ برگش سرخ از خون حسین است و معطر به خاک کربلا و تربت گودال قتلگاه . « نینوا »« تاسوعا » ،«عاشورا» کتاب پر آوازهای شد که «تفسیر ناب» آن از زبان امام سجاد (ع) تراوید و در مرثیههای زینب(س) به تجسم رسید.
کتابی که تلاش مضاعف شد تا یا فراموش شود یا تحریف ، یا آلوده به تمنیات حکام ، ولی حتی گذشت چهارده قرن هم نتوانست غباری هرچند اندک بر تار و پود «باور» آن بنشاند چرا که «عاشورا» دانشگاهی است که هر دم انسان میسازد و عشق و عطش تا رسم زندگی بیاموزاند و کلاس جهاد و معرفت و شناخت حق .
عاشورا «زمان» بود و کربلا «زمین»؛ و این تلاقی تنها با خون ثارالله و ۷۲ برگ از درخت وجودش، به اعتبار و حرمت رسید تا عاشورا آبروی عشق باشد و کربلا سجدهگاهش...
یک سطرِ عاشورا سر بریده حسین(ع) است و یک سطر دستان قلم شدهٔ عباس(ع) ، یک بیتش گلوی علی اصغر(ع) است و یک بیتش علی اکبر(ع) و سرهای به نیزه رفتهٔ یاران ثارالله و اما حُسن ختامش،« ما رأیت الّٰا جَمیلٰای زینب کبری سلام الله»...
عاشورا یک روز نیست یک تاریخ است و یک فرهنگ و یک مسیر و کشتی نجات برای کل عالم .از عباسش ادب و وفا، از حر آزادگی و قدرت درک تحلیل واقعه ،از قاسم ایثار و از علی اکبرش شجاعت و از زینب هدایت و مدیریت و قدرت کلام و بیان اعتقاد در عین عاطفه گری زنانه و در کلام آخر از سجاد درس سجود و عبادت و رسم امانتداری و رسالت پیشگی در عصر غربت و اسارت . عاشورا کلاس همیشگی درس بشریت برای آموزش حیات طیبه است.
چه زیبا گفت «دکتر سنگری» که :هرکس کتاب ۷۲ صفحه ای عشق -عاشورا- را خوب بخواند، شیرازهٔ سعادت را در زندگی اش گسسته نخواهد دید.
امروز عاشورا است و قصه ماندگار تاریخ ،قصه ای که هر سال و هر محرم زنده میشود اما حتی لحظهای از ابهت و مظلومیت حسین و علمدار و یارانش کم نکرده و نخواهد کرد و این داغ تا ابد جگرسوز است.
عاشورا را در مناسک و منابر و مداحی ها و چشم اشک آلود خلاصه نکنیم زیرا عاشورا میعادگاه عشق حسین و حسینیان و کربلا قبله حاجات است.
بدانیم و یادآور شویم که عاشورا نقطه عطفی از تاریخ برای درک این راز است که میتوان تمام عشق را در مشکی سوراخ به ودیعه نهاد، تشنه لب به شهادت رسید...
میتوان در سایه مهر پدری خون شش ماهه را به عرش فرستاد و تمام احساس را به دور از چشمان مادر، پشت خیمهها دفن کرد و دم برنیاورد!، عاشورا میعادگاه آخرین وداع خواهری دلشکسته با برادری از جنس نور و قافلهای از تاروپود مظلومیت است برای تغییر و تحول جامعه بسوی نور و حقیقت .
انتهای پیام/